Vam je prispevek všeč?

Potem ko je vlada izdala Odlok o začasnih pogojih za izvajanje športne dejavnosti, ki je začel veljati s ponedeljkom, 18. majem, so se tudi v Košarkarskem klubu Škofja Loka odločili, da se bodo ponovno vrnili v dvorano in začeli trenirati že v ponedeljek, 25. maja 2020, in sicer v Športni dvorani Trata.

»Odlok določa, da je proces športne vadbe dovoljen vsem športnikom, kot jih določa Zakon o športu – 1. Ta se lahko izvaja na/v športnih objektih in površinah za šport v naravi. Izvajanje športnih tekmovanj je dovoljeno do vključno državne ravni v športnih panogah, ki imajo evidentiran uradni tekmovalni sistem skladno z omenjenim zakonom. Več si lahko preberete TUKAJ.

Razpored treningov po starostnih kategorijah do konca maja in v juniju najdete TUKAJ. Vsi treningi bodo potekali v Športni dvorani Trata. Ob mlajših selekcijah se na treninge s 25. majem že vrača tudi članska ekipa LTH Castings, le treningi U9 se začnejo v četrtek, 28. maja.

Garderob ne bo možno uporabljati, zato naj pridejo igralci pripravljeni na trening, preoblečejo se lahko na tribuni oz. v dvorani. Vsak naj ima svoj bidon. Na treninge naj prihajajo izključno zdravi otroci. Vhod v dvorano bo neposredno s parkirišča. Garderobe bodo zaprte, sanitarije bodo označene. Shramba za orodje bo zaprta, klub uporablja zgolj svoje rekvizite. Vadeči prihajajo v športni opremi, s seboj imajo osvežilno pijačo, uporabnik poskrbi za pravilno uporabo rekvizitov.

Dvorana se odpre 5 minut pred vadbo in se mora izprazniti v 5 minutah po končani vadbi, nato se zapre in počisti do naslednje vadbe. Vaditelji poskrbijo za disciplinirano zbiranje in pravilni vhod v dvorano. Predlagamo, da za razkuževanje rok poskrbi vaditelj ekipe tik pred odprtjem dvorane. Razkužilo dobi od zaposlenega v dvorani. Med vadbo je dvorana zaprta,« so še zapisali v klubu.

Foto: Lovro Megušar/KK Škofja Loka

Vir: KK Škofja Loka

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating