Vam je prispevek všeč?

LAS loškega pogorja in Razvojna agencija Sora Škofja Loka ob zaključku projekta »Odprta vrata kmetij« vljudno vabita na okroglo mizo »Kratke prehranske verige za več zdravja na naših krožnikih«, ki bo danes, v ponedeljek, 9. marca 2020, ob 11. uri v veliki sejni sobi Upravne enote Škofja Loka (Poljanska cesta 2). Več o projektu, v katerem sodelujejo štirje LAS (še LAS Gorenjska košarica, LAS Srce Slovenije in LAS s CILjem), je objavljeno tudi TUKAJ.

Lepo torej vabljeni na tretjo od štirih okroglih miz (pod častnim pokroviteljstvom ministrice za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Aleksandre Pivec), na kateri bodo ne le predstavili dosežke projekta na območju LAS loškega pogorja, temveč tudi širše, obenem pa že odgovorili na vprašanje, kako s kratkimi prehranskimi verigami do kakovostne in raznolike, predvsem pa zdrave hrane na naših krožnikih.

Sodelovali bodo:

Izpostavili bodo velike in še vedno ne dovolj izkoriščene možnosti, ki jih ponuja slovensko podeželje s kakovostnimi prehranskimi pridelki in izdelki, predvsem pa opozorili tudi na možnosti, ki so še odprte in vabijo k sodelovanju nove kmetovalce oz. potencialne pridelovalce mleka senene prireje in sadja. Predstavniki vrtcev, šol in drugih ustanov z organizirano prehrano, strokovni kader in drugi zainteresirani po bodo izvedeli tudi, kakšne so možnosti sodelovanja, povezovanja in vključevanja v kratke prehranske oskrbovalne verige.

Foto: Občina Škofja Loka

Avtor: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating