Vam je prispevek všeč?

S Policijske uprave Kranj so sporočili, da so gorenjski prometni policisti danes ob 14.55 v Poljanski dolini obravnavali hujše trčenje med motoristom s potnico in osebnim avtomobilom. Okoliščine kažejo na izsiljevanje prednosti in krivdo voznice osebnega avtomobila.

Motorista je v zdravstveno ustanovo prepeljal helikopter Slovenske vojske, potnico na motorju pa reševalno vozilo. Po podatkih policije sta oba huje poškodovana. Vsi udeleženci so slovenski državljani. Postopek še poteka. Na kraju so policisti izvedli še zaključne dejavnosti pred popolno sprostitvijo prometa.

»Vozniki osebnih in drugih vozil pri povzročitvi nesreče motoriste največkrat spregledajo in jim izsilijo prednost, kadar gre za krivdo motoristov za nesreče, pa je razlog največkrat v neprilagojeni hitrosti in nepravilni strani vožnji,« poudarjajo na PU Kranj.

In dodajajo: »Motoristov in tudi kolesarjev bo v prometu vedno več in prihaja obdobje, ko se zato močno poveča tudi tveganje za nesreče z njihovo udeležbo. Upoštevajmo, da gre za zelo ranljivo skupino udeležencev, ki je ne varuje ‘kletka’ avtomobila. Pozivamo k previdnosti.«

Z Uprave RS za zaščito in reševanje pa so sporočili: »Ob 14.56 so gasilci PGD Škofja Loka in PGD Trebija in helikopter Slovenske vojske z dežurno ekipo HNMP Brnik posredovali v naselju Fužine v občini Gorenja vas-Poljane, kjer se je zgodila prometna nesreča.

Trčila sta osebno vozilo in motorno kolo. Na motornem kolesu sta bili poškodovani dve osebi. Gasilci so kraj dogodka zavarovali, poškodovanima nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev NMP in odklopili akumulatorja. Poškodovana so s helikopterjem prepeljali na zdravljenje v UKC Ljubljana

Vir: PU Kranj in URSZR

Foto: PGD Škofja Loka

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating