Vam je prispevek všeč?

Kot so sporočili s Policijske uprave Kranj, so bili škofjeloški policisti v četrtek nekaj čez 14. uro obveščeni o nesreči pri delu. Po podatkih policije je 70-letni moški opravljal spravilo lesa v svojem gozdu. Vleko dreves je opravljal s traktorjem, na katerem je imel nameščeno vitel in jeklenico.

Med vleko so na traktorju popustile zavore in se je začel premikati po pobočju in zadel moškega, ki je zaradi hudih telesnih poškodb na kraju umrl. Pomoč so nudili gorski reševalci GRS Škofja Loka in dežurna helikopterska ekipa za reševanje v gorah GRZS s policistom gorske enote.

S helikopterjem Slovenske policije je bil pokojni prepeljan v dolino. Obveščene so bile pristojne inšpekcijske službe. Policisti so kraj zavarovali, opravili ogled in nadaljujejo zbiranje obvestil o dogodku. O vseh ugotovitvah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Z Gorske reševalne službe Škofja Loka pa so sporočili: »V četrtek smo posredovali na Jelovici, kjer se je pri delu v gozdu poškodovala oseba. Skupaj z ekipo GRS z Brnika smo osebo oživljali, vendar žal neuspešno. Preminulega je v dolino prepeljala helikopterska ekipa, tam pa so ga prevzele pristojne službe.«

Iskreno sožalje svojcem pokojnega!

Vir: PU Kranj in FB GRS Škofja Loka

Foto: FB GRS Škofja Loka

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating