Vam je prispevek všeč?

S Policijske uprave Kranj so sporočili, da so škofjeloški policisti včeraj obravnavali smrt moškega pri nesreči prevrnitve čebeljih panjev. Okoliščine kažejo, da sta dva odrasla moška urejala panje na paši, ko se jih je nekaj prevrnilo. Čebele so oba večkrat opikale. Po dogodku je eden od njiju kljub prvi pomoči umrl.

Z Uprave RS za zaščito in reševanje so pojasnili, da so včeraj dopoldne, ob 9.25, v bližini Sopotnice v Škofji Loki čebele popikale osebi. Gasilci PGD Bukovica so jima nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev NMP Škofja Loka, ki so eno osebo oskrbeli na kraju, drugo pa je helikopter Slovenske vojske skupaj z dežurno službo HNMP na Brniku prepeljal v nadaljnjo oskrbo v UKC Ljubljana, a je oseba med letom umrla.

Po poročanju spletnega Dnevnika sta čebelarja v soboto pripeljala panje čebel in jih nameravala v nedeljo dopoldne ustrezno namestiti in razvrstiti, a se je pri tem del panjev podrl, razdražene čebele pa so napadle oba moška. Mlajši je pred čebelami zbežal v gozd, starejši pa se je umaknil proti avtomobilu, saj naj bi nameraval čebele umiriti z dimljenjem, a ni bil dovolj hiter.

Vir: PU Kranj, URSZR in Dnevnik.si

Simbolična fotografija: Pixabay

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating