Vam je prispevek všeč?

Kot so sporočili s Policijske uprave Kranj in kot ste mi sproti javljali bralke in bralci (hvala vsem, zlasti pa bralcu Janu za fotografijo), so bili škofjeloški policisti v sredo nekaj pred 14. uro obveščeni o hudi prometni nesreči na cesti ŽeleznikiŠkofja Loka s smrtnim izidom.

V Podlubniku, pri OŠ Ivana Groharja in vrtcu Najdihojca, je umrl 70-letni pešec, ki je prečkal cesto čez prehod za pešce, ko je vanj zaradi izsiljevanja prednosti trčil 26-letni voznik, ki je vozil osebni avtomobil iz smeri Železnikov proti Škofji Loki.

Pešec je zaradi hudih telesnih poškodb na kraju umrl. Na prizorišču mu je pomoč nudilo zdravstveno osebje. Ogleda kraja prometne nesreče sta se udeležila tudi preiskovalna sodnica in državni tožilec. Cesta je bila dlje časa – več kot tri ure, do 17.15 – popolnoma zaprta za vse promet.

Policisti so opravili ogled, nadaljujejo zbiranje obvestil in za voznika vodijo postopek v smeri kaznivega dejanja zoper varnost javnega prometa. O vseh ugotovitvah tudi obveščajo pristojno državno tožilstvo, so še sporočili s PU Kranj.

Iskreno sožalje svojcem pokojnega!

Vir: PU Kranj

Foto: bralec Jan

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating