Vam je prispevek všeč?

Kot so sporočili s Policijske uprave Kranj, so bili škofjeloški policisti v soboto, 11. novembra 2023, nekaj čez 15. uro obveščeni o nesreči med vlakom in pešcem na območju Virmaš v Škofji Loki.

Po podatkih policije je 69-letni pešec na označenem prehodu ceste z Andrejevim križem čez železniško progo prečkal prehod in pri tem spregledal vlak, ki ga je strojevodja z zmanjšano hitrostjo vozil v smeri železniške postaje Škofja Loka. Bil je v fazi zaustavljanja.

Pešec je bil lahko telesno poškodovan. Na kraju mu je prvo pomoč nudilo zdravstveno osebje in ga z reševalnim vozilom prepeljalo v zdravstveno ustanovo. Na vlaku ni bil nihče od potnikov telesno poškodovan.

Na kraju so bili tudi gasilci. Železniški promet je bil na relaciji LjubljanaKranj zaustavljen za dobro uro. Policisti za pešca vodijo prekrškovni postopek.

Iz Gasilske enote Škofja Loka pa so sporočili: »V soboto ob 15.07 je v naselju Virmaše vlak zbil osebo. Gasilci PGD Škofja Loka smo zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč reševalcem NMP Škofja Loka pri oskrbi osebe.«

Vir: PU Kranj in FB Gasilska enota Škofja Loka

Foto: FB Gasilska enota Škofja Loka

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating