Vam je prispevek všeč?

Danes bi, če bi bila epidemiološka slika drugačna in bi protikoronski ukrepi to dopuščali, potekala tradicionalna spominska prireditev ob 79. obletnici dražgoške bitke, ki bo letos – kot so sporočili iz organizacijskega odbora za prireditve Po stezah partizanske Jelovice – drugačna kot običajno.

Množičnih pohodov ne bo, prav tako ne osrednje slovesnosti pri spomeniku v Dražgošah, bo pa danes h kostnici venec položil predsednik Borut Pahor. Od danes si bo TUKAJ mogoče ogledati tudi krajši priložnostni film »Dražgoše 2021«, ki bo vključeval tudi posnetek slavnostnega govora Marijana Križmana, predsednika Zveze združenj borcev za vrednote NOB Slovenije.

»Epidemiološke razmere nam ne dovolijo, da bi se zbrali v množici, kakršno si spomin na dražgoško bitko zasluži. Vendar se v organizacijskem odboru zavedamo resnosti razmer, zato bomo zagotovili, da bo vsebina letošnjega dogodka posneta in si jo bo mogoče ogledati prek elektronskih kanalov,« je za STA povedal predsednik organizacijskega odbora Ladislav Lipič.

Foto: Državni svet/Milan Skledar

Vir: STA

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating