Vam je prispevek všeč?

Po uspešni prvi uprizoritvi lanskega decembra se je gledališka skupina Gimnazije Škofja Loka, Oder na stežaj, ki deluje pod mentorskim vodstvom prof. Tatjane Žagar, odločila za ponovitev gledališče predstave Limonada Slovenica, ki bo na sporedu v četrtek, 1. februarja 2018, ob 19. uri na Loškem odru.

Limonada Slovenica je sicer novejša slovenska politična satira Vinka Möderndorferja, ki so jo mladi gimnazijski igralci – ob spremljavi žive izvedbe slovenske glasbe – uspešno postavili na oder. Vstopnine ni, je pa priporočen prostovoljni prispevek (10 evrov). Sredstva bodo šla v dobrodelni šolski sklad Gaudeamus, ki socialno šibkim dijakom krije stroške ekskurzij in drugih dejavnosti, in v društvo Kamniti most za delovanje gledališke dejavnosti na šoli.

Nastopajoči: Jaka Kožuh (v vlogi Vasilija), Črt Vodopivec (Alan McDonell), Špela Klemenčič (Rozalija), Janez Justin (Tone), Gregor Gartner (France Počivavšek), Petra Štibelj (sekretarka Helena), Aljaž Rakovec (Gabrijel Urban), Matija Tolar (Vlado Kremžar), Rihard Šmid (Anton Tomažinčič) in Laura Rant (Alojzija Grandovec).

Prisrčno vabljeni!

Foto: Gimnazija Škofja Loka

0 0 votes
Article Rating