Vam je prispevek všeč?

Floorball ima v Škofji Loki domovinsko pravico in je eden najbolj priljubljenih ekipnih športov v občini. Tudi v reprezentanci so številni igralci iz naših koncev, eden takšnih je tudi Gašper Triler, sicer napadalec državnega prvaka FBK Insporta. Nedavno se je mladenič, ki je sredi septembra dopolnil 19 let, v majici z državnim grbom mudil na mednarodnem tekmovanju v Bolzanu, ki ga je ocenil takole: »Zasedli smo končno drugo mesto, kar ni slab rezultat, dosegli pa eno zmago in dva neodločena izida. Najpomembneje pa je, da smo s pomlajeno zasedbo pokazali lepo igro in s tem konkurenčnost v boju za uvrstitev na svetovno prvenstvo.«

1. Kako ste sploh prišli na idejo, da bi se ukvarjali z javnosti tako nepoznano panogo, kot je floorball?

Za ta šport me je navdušil oče, ki je igral floorball. Ker imam rad hitre ekipne športe, mi je bil takoj všeč.

2. V čem ste vi kot floorballist najmočnejši, kje pa imate še največ rezerv?

Zdi se mi, da sem najmočnejši pri podajah in kreiranju igre. Nadgraditi pa bi moral strele na gol.

3. Kaj vam pomeni več: da se vpišete med strelce ali da ekipa zmaga?

Floorball je ekipni šport, zato mi seveda največ pomeni ekipna zmaga, ki je glavni cilj. Gol je zgolj en korak na poti k izpolnitvi cilja.

4. Vas mika tujina?

Če bi se mi ponudila priložnost, da bi se preizkusil v tujini, kjer se igra boljši floorball, bi jo seveda izkoristil. Še posebej v državah, kot so Švica, Švedska, Finska in Češka.

5. Kakšne cilje imate s FBK Insportom v tej sezoni? Ali je mogoče ponoviti lanski podvig in še enkrat postati državni prvak?

Cilj je seveda obdržati naslov državnega prvaka. Spet pa bomo morali ostati zbrani na vsaki tekmi in stopnjevati tempo do konca.

Foto: osebni arhiv

________________________________

Poznate Ločanko ali Ločana, ki bi ga/jo bilo vredno predstaviti v rubriki “Ločan ekspres”, v kateri predstavljam ljudi, ki so uspešni na svojem področju? Sporočite mi na info@loske-novice.si.

0 0 votes
Article Rating