Vam je prispevek všeč?

Danes novo sezono svetovnega pokala s paralelnim veleslalomom v Carezzi začenja tudi dobitnik treh olimpijskih odličij, deskar na snegu Žan Košir. In kakšno zvezo ima to s Škofjo Loko, boste rekli … Ima jo! Po imenu Jernej Demšar. Nekdanji deskar in zdaj med drugim učitelj kajtanja z Loga nad Škofjo Loko je danes Žanov trener, s 34 leti sta tudi vrstnika in očitno zelo uspešna in posrečena naveza. Pravi sogovornik torej, ko zima trka na duri …

Jernej, koliko časa že niste več v tekmovalnem pogonu?

Mislim, da je to četrta sezona …

Je kaj cmoka v grlu in nostalgije, se vam kaj kolca po tekmovanjih?

Veliko testiram deske Žanu, kar pomeni, da sem še vedno na kar spodobni ravni. Moram biti odločen in se že na testiranjih dobro odpeljati. Seveda me mika in bi se še kdaj udeležil kake tekme, navsezadnje sem bil v prejšnji sezoni »za foro« na državnem prvenstvu na Rogli, kjer sem lahko malo  potešil to strast. Če pa zdaj pomislim, da bi izpeljal celo sezono, se takoj spomnim, koliko je za to potrebnega garanja in telesne priprave, da si sploh zmožen priti skozi sezono, in tu je največja zavora. Trenutna vloga mi popolnoma ustreza.

Pa z nekdanjimi deskarskimi kolegi in tekmeci, ste še kaj v stiku?

Kar se Slovencev tiče, smo več ali manj z vsemi v stiku. Denimo z Juretom Hafnerjem, Izidorjem Šušteršičem, Rokom Flandrom … V stikih smo tudi s tujci, se slišimo, če je kdo kje v bližini, se dobimo. Ob slovesu sem morda celo mislil, da bo teh stikov manj.

Škofja Loka z okolico je bila svojčas močna deskarska baza. Kako je danes?

Zdaj nas je malo manj, imamo pa v Škofji Loki odličen klub Mungo, v katerem dobro delajo z mladimi, predvsem v prostem slogu, v alpskih disciplinah je tega manj. Se mi pa zdi, da športna zavest v Loki zares obstaja, vsi, ki se ukvarjamo s športi, se srečujemo med seboj – seveda ne vedno na deski, tudi na kolesu ali v drugih panogah. Loka je odlično okolje za ukvarjanje s športom!

Boste čez deset let še v deskanju?

Definiram se kot športnika. Vsi športi so mi všeč in vse počnem. In zagotovo bom tudi čez desetletje še deskal, dvomim, da ne bi več.

 

Ostali članki iz rubrike Ločan ekspres TUKAJ.

Foto: Sloski in Zakon

Avtor: Janez Porenta

________________________________

Poznate Ločanko ali Ločana, ki bi ga/jo bilo vredno predstaviti v rubriki “Ločan ekspres”, v kateri predstavljam ljudi, ki so uspešni na svojem področju? Sporočite mi na info@loske-novice.si.

0 0 votes
Article Rating