Vam je prispevek všeč?

Za dvoranskimi nogometaši škofjeloškega FSK Stripyja je zgodovinska sezona, v kateri so si – po debelih dveh desetletjih – zagotovili preboj iz drugoligaškega tekmovanja med elito, v 1. SFL. Eden tistih, ki so izjemnemu uspehu dodali velik pečat, je bil zagotovo napadalni adut, mladi »ostrostrelec« Luka Jamnik, ki je v 18 dvobojih zabil kar 28 golov in bil z naskokom najboljši strelec sezone. S svojim talentom in širokim znanjem je že opozoril nase selektorje mlajših reprezentančnih vrst, zagotovo pa se je z odličnimi igrami znašel tudi pod drobnogledom drugih slovenskih prvoligašev. A Lukarazloga za menjavo kluba ne vidi. »Vzornika v futsalu nimam, občudujem pa Ricardinha in Edra Limo,« odvrne, ko ga pobaram o igralcih dvoranskega nogometa, ki ga navdušujejo.

Luka, kaj vam pomeni več: ekipni uspeh (napredovanje v 1. SFL) ali individualno priznanje za najboljšega strelca 2. SFL?

Seveda ekipni uspeh! Je lepo postati najboljši strelec 2. slovenske lige, vendar mi to brez fantastične ekipe in soigralcev ne bi uspelo, tako da ima celotna ekipa zasluge za to lovoriko.

Kako to, da ste izbrali dvoranski nogomet in ne tistega klasičnega, na prostem?

Treniral sem »veliki« nogomet do 16. leta starosti, nato pa sem se odločil za mali nogomet, saj je tam že igral moj starejši brat Jure, obenem je bil trener takratne selekcije U19 moj oče Marijan, zato se je bilo res super vključiti v dvoranski nogomet in ekipo.

Hitrost, tehnika in razumevanje hitre igre. Če je glava počasna, ti ne pomagajo hitre noge.

Je težje zadeti v klasičnem ali v dvoranskem nogometu?

V vsakem je težko na svoj način, pri dvoranskem nogometu imaš manjši gol in manj časa za odreagirati, vendar je hitrejša žoga in lepša podlaga, pri travnatem nogometu pa je večji gol, vendar je tudi razdalja, s katere streljajo, večja. Zame osebno je težje doseči gol v futsalu.

Katere so tri glavne odlike, vrline vrhunskega igralca dvoranskega nogometa?

Hitrost, tehnika in razumevanje hitre igre. Če je glava počasna, ti ne pomagajo hitre noge.

Ali ste, glede na vaše predstave v minuli sezoni, že dobili kakšne ponudbe slovenskih prvoligašev? Kakšna je verjetnost, da boste tudi v prihodnji sezoni član Stripyja?

Prišle so nekatere ponudbe, vendar nimam nobenega razloga za odhod, tukaj se počutim krasno, vse je dokaj blizu, klub dobro stoji, ekipa je prava, tako da želim pomagati Stripyju do čim boljših rezultatov.

Velika čast je zaigrati pod državnim grbom, vendar posebnih reprezentančnih ambicij nimam. Vse to je samo dodaten plus in nagrada za trdo delo.

Kaj je bil glavni razlog, da je bil FSK Stripy v pretekli sezoni tako uspešen?

Največ je pripomogel trener Tomislav Horvat, ki ga osebno poznam iz reprezentance U21, usmeril nas je in naučil nekega sistema, po katerem je lažje igrati. Pa tudi »klapa« je pomembna, tako da se je v tej sezoni vse poklopilo in upajmo, da bo trajalo.

Ali imate tudi reprezentančne ambicije? Bili ste že član reprezentance U19?

Tako je, bil sem član reprezentance U19, zdaj pa U21. Velika čast je zaigrati pod državnim grbom, vendar posebnih reprezentančnih ambicij nimam. Vse to je samo dodaten plus in nagrada za trdo delo, tako da sem vesel, da mi je bilo vse to že omogočeno.

Foto: osebni arhiv

________________________________

Poznate Ločanko ali Ločana, ki bi ga/jo bilo vredno predstaviti v rubriki “Ločan ekspres”, v kateri predstavljam ljudi, ki so uspešni na svojem področju? Sporočite mi na info@loske-novice.si.

0 0 votes
Article Rating