Vam je prispevek všeč?

Nataša Hlebš (na naslovni fotografiji druga z leve) je aktivna Škofjeločanka. Plesalka. Pa za to niti ne potrebuje soplesalca. Zaljubljena je namreč v ples v vrsti, v katerem je tudi uspešna. Na nedavnem svetovnem prvenstvu v country plesu v vrsti na Nizozemskem je postala svetovna podprvakinja v svoji starostni skupini, največjo navijačico pa je imela kar ob sebi, saj je nastopila tudi njena hči Eva.

»Vedno sem rada plesala. Kadar je bila priložnost, sem se zavrtela. Toda, ko sem spoznala moža, se je moje vrtenje po plesiščih prenehalo, ker on ne pleše, čeprav ima zelo rad glasbo. Zato sem se z navdušenjem priključila plesni skupini Linera, ki deluje v prostorih Plesne šole Cha Cha Cha na Slovenskem trgu v Kranju, v nekdanjem Delavskem domu,« razloži Nataša, ki ji želim še veliko plesnih korakov, pa tudi tekmovalnih dosežkov.

Nataša, je naslov svetovne podprvakinje v country plesu v vrsti vaš prvi tovrstni podvig in največji uspeh doslej?

Svetovno prvenstvo je največji dosežek. Za tekmovanje na svetovnem prvenstvu pa je bila potrebna kvalifikacija, ki sem jo dosegla z 2. mestom na tekmovanju v Milanu. Prvi pokal pa je bil za 2. mesto na tekmovanju Senza Confini v Avstriji. Večno druga (smeh)!

Kaj vas je tako pritegnilo pri plesu v vrsti, pri skupinskem plesu, da ste se začeli resneje ukvarjati z njim?

Začela sem zato, ker so prišla “leta”, ko je treba kaj narediti na področju telesne aktivnosti. Nikoli nisem marala telovadbe, teka, hribolazenja, vedno pa sem rada plesala. In ta, telesna neaktivnost, se je začela kazati takoj, ko sem presegla mejo 50+. Mož ne pleše, zato sem bila navdušena, ko sem odkrila ples v vrsti, pri katerem ne potrebuješ partnerja. Pridružila se mi je tudi hčerka, in sedaj sva tu, kjer sva. In zaenkrat tudi nameravava nadaljevati.

Mož ne pleše, zato sem bila navdušena, ko sem odkrila ples v vrsti, pri katerem ne potrebuješ partnerja.

Kakšne pogoje ste morali izpolniti za nastop na svetovnem prvenstvu? Kako bi sami ocenili svoj nastop na Nizozemskem?

Kot že rečeno: prvi nastop je bil v Avstriji, kjer sem dosegla 2. mesto. Ko sem videla, da tekmovanje “ne boli”, ampak je celo zelo zabavno, nas je mentorica, Marjana Petauer, vzpodbudila, da smo se prijavile na tekmovanje Italia Open v Milanu. Tudi tam sem dosegla 2. mesto in se s tem uvrstila na svetovno prvenstvo.

Z nastopom na Nizozemskem sem kar zadovoljna. Bila sem sproščena in nisem imela treme. Nekaj napak bi bilo še treba popraviti, toda za to je potrebno še malo “plesne kilometrine”, s katero se naučiš še bolj obvladovati vse gibe. Tudi to bo še prišlo z vajami!

Ali ples, s katerim se ukvarjate, kaj pove o vas, o vašem značaju?

Hm … Ples v vrsti predvsem združuje vse, ki imajo/mo radi glasbo, se gibljemo po ritmih glasbe, se radi smejimo, resno delamo, včasih trdo vadimo, se zabavamo in družimo … Ja, to sem jaz!

Tudi vaša hči Eva je nastopila na svetovnem prvenstvu. Imata kaj internih dvobojev, se kdaj podžigata, katera je boljša od druge?

Ja, tudi Eva je nastopila. Imela je hudo konkurenco in se žal ni uvrstila med prvih 5. Tako pač je. V Milanu je bila prva v svoji starostni kategoriji. Med nama ni rivalstva. Podpirava druga drugo, si pomagava, poveva, kaj je dobro in kaj bi bilo bolje. Ne tekmujeva med seboj, saj spadava vsaka v svojo starostno skupino. In seveda so mlajši plesalci boljši. To ni nič presenetljivega. Tako je prav.

In seveda so mlajši plesalci boljši. To ni nič presenetljivega. Tako je prav.

Kaj sicer počnete, kadar se ne ukvarjate s plesom?

Poleg plesa tudi pojem v zboru Kranjskih vrtcev, kjer sem zaposlena. Vaje imamo enkrat tedensko. V novembru smo imele koncert v kranjskem stolpu Škrlovec. Ker pa je zborovodkinja odšla na porodniški dopust, smo začasno zaključile zborovsko udejstvovanje. V času, ki ostane, pa delam vse tisto, kar delajo zaposlene mame (smeh). Skrbim za družino, sem ustvarjalna in na splošno aktivna, tako da je velikokrat dan prekratek za vse, kar bi še naredila. Kako že rečejo mladi? Dogaja! (smeh)

Foto: osebni arhiv. Na fotografijah ob Nataši še Eva Hlebš, Živa Krajnik in mentorica Marjana Petauer iz Linere.

________________________________

Poznate Ločanko ali Ločana, ki bi ga/jo bilo vredno predstaviti v rubriki “Ločan ekspres”, v kateri predstavljam ljudi, ki so uspešni na svojem področju? Sporočite mi na info@loske-novice.si.

0 0 votes
Article Rating