Vam je prispevek všeč?

Leto, ki smo ga pustili za seboj, so v Sloveniji z velikimi in zlatimi črkami zaznamovali tudi slovenski košarkarji, novi evropski prvaki. K izjemnemu septembrskemu podvigu v Istanbulu je pomemben delež prispeval tudi Škofjeločan Tomaž Uršič, ki je opravljal (in to še vedno počne) vlogo tehničnega vodje ekipe. Njegov prvi stik z reprezentanco je bil docela nenavaden, tudi o tem mi je spregovoril tokratni sogovornik, ki leta 2017 zlepa ne bo pozabil.

Tudi zato ne, ker je oktobra na Mestnem trgu 28 odprl svoj masažni salon Bellis. Tudi to področje mu, kot študentu na Višji strokovni šoli za kozmetiko in velnes (smer velnes), seveda ni tuje. Z masažami se je začel ukvarjati leta 2014, sprva je opravil tečaj za klasično masažo in nato znanje nadgradil še s športno. Izpopolnjeval se je na Bledu, pot ga je zanesla tudi na tuje, v Split. »Vsaki stranki se povsem posvetim, vsaka je več kot dobrodošla in lepo sprejeta,« poudarja Tomaž.

Košarkarski reprezentanti so res skromni, prijazni, ne obnašajo se prav nič zvezdniško, kot bi se lahko.

Tomaž, kako je bilo na lastni koži doživeti zgodovinski uspeh slovenske košarke, septembrski naslov evropskega prvaka?

To je bilo nekaj, česar ne bom pozabil nikoli v življenju, prvič v zgodovini smo v katerem koli ekipnem športu postali evropski prvaki, kar je še posebno dober občutek. Skozi celotno evropsko prvenstvo smo poskušali ohraniti mirne glave, brez kakšne posebne evforije iti tekmo po tekmo. Po zadnjem sodniškem pisku pa so na dan najprej prišle solze sreče, veselje, evforija … Takrat tudi pozabiš na vse naporne dneve, ki so si sledili pred tem skozi celotne priprave.

Vi ste tehnični vodja ekipe. Kaj konkretno to pomeni, kakšna je vaša vloga v reprezentanci, kakšne so bile vaše zadolžitve med eurobasketom?

Tehnični vodja sem še vedno. To pomeni, da skrbim za vso opremo, ki jo igralci prejmejo za prosti čas, za opremo, ki jo uporabljajo na treningih, vso dodatno fitnes opremo, ki jo potrebujejo, za tekmovalne drese, brisače in vodo. Vmes pa se vedno najde tudi kakšno dodatno delo, npr. vožnja igralcev na snemanja, priprava rekvizitov (žog, majic, navijaških šalov …), ki jih morajo igralci podpisati (tega je bilo letos ogromno). Dela je torej ogromno od jutra do večera. Po navadi vstanem okoli 8. ure, dan pa se konča ob 22. uri ali še pozneje.

Zanimivi so vaši začetki sodelovanja z reprezentanco, leta 2015 so vas izbrali za naj navijača. Lahko malce opišete tisto izkušnjo?

Res je, leta 2015 sem se prijavil na nagradno igro, ki jo je organizirala agencija Adecco. Takrat sem se prijavil bolj iz radovednosti, sedaj pa vidim, da je bila to ena boljših odločitev, ki so mi spremenile življenje na bolje, haha :).

Imeli smo 6 izborov, vsakič nas je bilo manj in postajalo je vedno bolj zabavno. Na koncu, ko sva ostala samo še dva, sem bil prepričan, da bo izbran tisti drugi, vendar na srečo ni bilo tako. V nedeljo popoldan sem prejel klic, da so izbrali mene, da moram spakirati, ker se naslednji dan že odpravljam v Zreče na delo. Imel sem veliko tremo spoznati vse te fante, ampak so me takoj res lepo sprejeli, tako da večjih težav ni bilo.

Po zadnjem sodniškem pisku pa so na dan najprej prišle solze sreče, veselje, evforija … Takrat tudi pozabiš na vse naporne dneve.

Kakšni so košarkarski zvezdniki, denimo Goran Dragić, Luka Dončić ali Anthony Randolph, v vsakdanu?

Vsi te fantje so res skromni, prijazni, vse najboljše, kar lahko rečem. Ne obnašajo se prav nič zvezdniško, kot bi se lahko. Vsi smo se med seboj družili, zabavali in ustvarjali ta ekipni duh. Anthony je bil na začetku nekoliko zadržan, kar je povsem normalno, ko prideš v novo državo in spoznaš toliko novih ljudi, a se je tudi on dobro vklopil v sistem.

Oktobra lani ste na Mestnem trgu odprli Masažni salon Bellis. Kaj ponujate strankam, vas kdaj obiščejo tudi uveljavljeni športniki?

Ja, poklic maserja mi je res prirasel k srcu, tako da sem se odločil odpreti salon, da lahko svoje storitve ponujam vsem, ki si želijo masaže, sprostitve. Ponujam klasično, športno, antistresno in delno masažo. Skozi čas pa bom svoje znanje izpopolnjeval in dodajal nove masaže, tako da bo vedno kaj novega.

Zaenkrat me znani športniki še niso obiskali, ker imajo vsi veliko dela v svojih klubih, upam pa, da se oglasijo poleti, ko pridejo domov :).

O vašem salonu sem prebral kar nekaj izrazito naklonjenih in pozitivnih kritik. V čem ste drugačni, boljši od konkurence?

Ne bi rad govoril, ali sem boljši od konkurence, vsak dela nekoliko drugače in nekaterim ustreza nekaj, drugim pač drugo. Je pa lepo slišati vsako pohvalo in informacijo, da sem komu pomagal pri določeni težavi. Zase vem, da se stranki povsem posvetim in poskušam rešiti določene probleme, nekateri pridejo samo na sprostitveno masažo, da se za tisto eno uro odklopijo od vseh problemov. Vsi pa so več kot dobrodošli, lepo sprejeti.

Foto: osebni arhiv

________________________________

Poznate Ločanko ali Ločana, ki bi ga/jo bilo vredno predstaviti v rubriki “Ločan ekspres”, v kateri predstavljam ljudi, ki so uspešni na svojem področju? Sporočite mi na info@loske-novice.si.

0 0 votes
Article Rating