Vam je prispevek všeč?

V akciji, ki jo skupaj pripravljata spletni portal Žurnal 24 in specializirana revija Mehanik in voznik, so za najboljšega mehanika letošnjega leta razglasili Roberta Eržena iz Avtoservisa Eržen na Grencu. Strast do poklica je podedoval po očetu Milanu, ki je že pred skoraj tremi desetletji in pol odprl servis in se pozneje specializiral za Renaultova vozila. Zadnja tri leta je Avtoservis Eržen sestavni del verige Service MAXX.

Najprej so bralci izmed prijavljenih mehanikov odbrali deseterico finalistov. Komisija je nato več ur preverjala teoretično znanje (zakoni, strokovna terminologija, strokovna znanja) in praktične izkušnje (menjava gum in svečk, vezava svetlobnih teles). »Zmage nisem pričakoval, meril sem med najboljše tri. V finalu so bili zelo dobri, izkušeni in strokovno podkovani mehaniki,« je po zmagi strnil vtise Eržen.

Za laskavo priznanje in unikatni prehodni pokal se je na Srednji poklicni in strokovni šoli Ljubljana Bežigrad pomerilo devet kandidatov (deseti je zbolel in zato manjkal), med katerimi ni bilo trikratnega zmagovalca prejšnjih let Primoža Rožnika. Za »Bertom« Erženom, navdušencem tudi nad ameriškimi starodobniki, sta se uvrstila Andraž Boh (Avtoservis Boh) in Jan Hudobivnik (Avtoservis in vulkanizerstvo Hudo).

Foto: Mehanik in voznik

0 0 votes
Article Rating