Vam je prispevek všeč?

Prejšnji teden je na Nizozemskem, v mestu Veldhoven v bližini Eindhovna, potekalo svetovno prvenstvo country plesa v vrsti (country line dance), ki so se ga prvič udeležeile tudi plesalke plesnega društva Linera iz Kranja. In to še kako uspešno! Živa Krajnik iz Kranja je namreč nova svetovna prvakinja v kategoriji »Social Classic Country Line Dance« med članicami, kar se je zgodilo sploh prvič v slovenski zgodovini.

Mi pa smo lahko ponosni na Škofjeločanko Natašo Hlebš, ki se je v isti kategoriji veselila naslova svetovne podprvakinje v starostni skupini od 50 do 60 let. Ob vrnitvi z Nizozemske je bilo bučno in veselo, saj je dobitnici kolajn z 12. svetovnega prvenstva na letališču Jožeta Pučnika na Brniku pričakala večja skupina plesalk in plesalcev iz Linere in jih, kot se spodobi, pozdravila tudi s transparenti.

Ne gre pa prezreti, da je slovenske barve v Veldhovnu branila tudi Eva Hlebš, ki se je z doseženim prvim mestom na jesenskem prvenstvu v Milanu kvalificirala za svetovno prvenstvo in v močni konkurenci Čehinj vpisala zelo spodobno osmo mesto.

Nataši čestitam za zavidljiv dosežek!

Foto: FB Linera

0 0 votes
Article Rating