Vam je prispevek všeč?

Ker je v Škofji Loki veliko zasebnih podjetij, ki si zaslužijo javno omembo in pozornost, sem se odločil ustvariti novo rubriko »Loka dela«, v kateri jih bom skušal čim več predstaviti.

Prav priročno se je za prvič minuli teden zgodil lep jubilej, 25-letnica obstoja, škofjeloške zasebne lekarne Mesto-37 s Spodnjega trga 8, o kateri stranke govorijo z navdušenjem. Besedo sem torej ponudil lastnici lekarne, Janki Primožič Tavčar, da je spregovorila o prehojeni poti, začetkih, ponudbi in pristnem stiku s pacienti, ki se radi vračajo.

Ali lahko na kratko opišete četrtstoletno pot vaše zasebne lekarne? Kakšni so bili začetki, kje so bile največje težave, kako ste rasli?

Zasebno lekarno Mesto-37 sem odprla 6. novembra 1993 in tako te dni praznujemo srebrni jubilej. Bila je ena od prvih zasebnih lekarn v Sloveniji. Prvo leto sem imela deljen delovni čas in bila sama, nato se je kolektiv razširil. Danes smo v lekarni zaposlene dve magistri farmacije in dve farmacevtski tehnici, od katerih je ena tudi magistra kozmetike. Od začetka se v naši lekarni trudimo, da bi vsem prebivalcem in drugim obiskovalcem zagotovili čim bolj kakovostne lekarniške storitve. Danes smo dosegljivi od ponedeljka do petka od 8. do 19. ure, ob sobotah pa od 8. do 12. ure, z možnostjo parkiranja neposredno pred lekarno. Najdete pa nas tudi na spletni strani (TUKAJ), na kateri vas obveščamo o aktualnih akcijah, nasvetih in dogodkih v naši lekarni, najdete pa nas tudi na Facebook in Instagram profilu.

Pacienti v prvi vrsti iščejo pravi nasvet, velikokrat zdravi že pogovor in naš posluh za njihove težave.

Zakaj se vaše redne stranke vračajo k vam, s čim jih prepričate?

Ljudje so lekarno lepo sprejeli in jo vzeli za svojo. Mestno lekarno. Lekarno na Lontrgu. V manjših krajih namreč lahko s pacienti razvijemo prav posebne in prijateljske odnose. V prvi vrsti iščejo pravi nasvet, velikokrat zdravi že pogovor in naš posluh za njihove težave.

V grobem, kaj ponujate?

V lekarni izdajamo tako zdravila na recept kot brez recepta ter vse ostale izdelke, ki so namenjeni ohranjanju in krepitvi zdravja, zadovoljstva, dobrega počutja in izgleda. Naš prodajni program skušamo čim bolj prilagoditi potrebam in povpraševanju naših strank. Zato ga ves čas dopolnjujemo in nadgrajujemo. Izdelke, ki jih nimamo v redni ponudbi, na željo strank tudi naročimo in so pri nas že naslednji dan.

V čem je prednost majhnih zasebnih lekarn pred velikimi?

Smo zasebna lekarna, ki ima prednost pred velikimi javnimi ustanovami na podlagi osebnega stika s strankami in prilagodljivostI, kar pomeni, da lahko posebne želje strank hitro naročimo in stranko pokličemo, ko izdelek prispe v lekarno. Z ljudmi, ki prihajajo k nam, se vse bolje spoznavamo in smo vse bolj povezani. Vabimo vas, da nas pokličete ali obiščete. Z veseljem vam bomo pomagali.

_______________________________________

Poznate kakšno zasebno podjetje na Škofjeloškem, ki si še posebej zasluži objavo in predstavitev? Sporočite mi na info@loske-novice.si.

Foto: Lekarna Mesto-37

Avtor: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating