Vam je prispevek všeč?

Podjetje Bosch Rexroth, ki je del nemške multinacionalke Bosch in se ukvarja s proizvodnjo tehnično zahtevnih motorjev in varilnih transformatorjev, ta čas v Sloveniji obratuje na treh lokacijah, sedež podjetja z upravo, logističnim centrom in proizvodnim obratom pa je že od leta 2003 na Kidričevi cesti v Škofji Loki. Preostali dve slovenski lokaciji sta še v Železnikih in Šenčurju.

Začetek gradnje že spomladi

Kot je pred dnevi poročala STA, pa se namerava podjetje prihodnje leto preseliti na novo enotno lokacijo blizu letališča na Brniku, kjer bo tudi dovolj prostora za nadaljnjo rast in razvoj. Gradnja novih prostorov naj bi se začela že letos spomladi, kot so v Boschu pojasnili za STA, pa je cilj konsolidacija aktivnosti – proizvodnje in projektiranja rešitev na področju avtomatizacije in elektrifikacije.

Čakanje na gradbeno dovoljenje

V podjetju zaenkrat še čakajo na gradbeno dovoljenje, selitev na novo lokacijo, na kateri bo delalo tudi vseh 400 zdaj zaposlenih v Sloveniji, pa je predvidena v prvem četrtletju prihodnjega leta. Leta 2020 je podjetje v Sloveniji, ki je tu prisotno že skoraj četrt stoletja (od septembra 1998, ko je bilo pod imenom Indramat elektromotorji ustanovljeno v Železnikih), ustvarilo 31,6 milijona evrov prihodkov.

Vir: STA

Foto: FB Nemško veleposlaništvo

Povzel: Janez Porenta

5 1 vote
Article Rating