Vam je prispevek všeč?

Legendarni avstralski nažigači AC/DC imajo po vsem svetu številne posnemovalce in cover bande. Tudi v Sloveniji jih je precej. Eden takšnih je tudi škofjeloški X-Ray Band, ki je, po zapisu na njegovem facebook profilu, ena najstarejših tovrstnih cover zasedb pri nas, saj je kot dijaška skupina nastala že leta 1980 in se pred nekaj leti ponovno združila.

Ostala je zvesta svojemu prvotnemu konceptu, torej AC/DC tributu. Člani banda so: Simon Božnar (vokal), Zdravko Harbaš (kitara), Sandi Kržišnik (kitara), Gešo Stojković (bas kitara) in Marko Bertoncelj (bobni). Tik pred novim letom so nastopali v Kamniku, malo pred tem so bili predskupina zasedbe Happy Ol’ McWeasel ob 20-letnici Loškega puba, sicer pa so v Škofji Loki že skrbeli tudi za glasbeno kuliso na Teku štirih mostov.

Edini novi obraz v skupini je presenetljivo avtentični vokalist Simon Božnar. »Zagotavljamo energičen in udaren nastop,« zatrjujejo člani skupine. Vzdušje, ki ga ustvarijo na odru, ima popolnost potrebnega zvoka in energije, ki gre skozi telo in ne pusti ravnodušnega.

Še veliko dobrih koncertov naj bo!

Foto: FB X-Ray Band/Klemen Brumec

Avtor: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating