Vam je prispevek všeč?

Po štirimesečnem zimskem premoru so nogometaši s tekmami 15. kola nadaljevali sezono v 3. SNL Zahod. Odlično je v pomladni del krenil tudi NK Škofja Loka, ki je gostoval pri ljubljanski Svobodi in z odlično igro, zlasti v drugem polčasu, vpisal nove tri točke za zmago s 3:0 (0:0).

Do glavnega odmora se mreži nista zatresli, nato pa sta v razmaku dveh minut, v 63. in 65. minuti, zadela Blaž Poljanec in Aleš Poplatnik. Zmago Ločanov je s še enim zadetkom v 84. minuti potrdil kapetan Poljanec, ki je tako v sezoni že pri osmih golih in s tem drugi strelec lige.

Za NK Škofja Loka je bila to že druga zmaga nad Svobodo v sezoni, sicer pa skupno šesta, toda – pozor – prva na gostovanju! Loški nogometaši so se z 22 točkami (6 zmag, 5 porazov, 4 neodločeni izidi) na ligaški razpredelnici povzpeli na sedmo mesto (med 14 moštvi).

Varovancem trenerja Andreja Janežiča čestitam za lepo zmago in jim želim tudi uspešno nadaljevanje sezone, včerajšnji uspeh pa bo najlepše povabilo za gledalce na prihodnjo tekmo v soboto, 18. marca 2023, ob 15. uri na nogometnem igrišču Puštal, kjer bo gostoval sosed s sredine lestvice Šobec Lesce.

Prva postava NK Škofja Loka: Lenart Vrečič, Bine Bernik, Timotej Selaković, Viler Jović, Tilen Škufca, Andraž Rant, Marko Šajn, Tilen Dolenc, Sandi Hirkić, Blaž Poljanec (kapetan), Aleš Poplatnik; rezervni igralci: Aleksandar Tešanović, David Bogataj (igral od 88. minute), Haris Maksimović (igral od 88. minute), Maximilian Milošević, Matej Žagar (igral od 75. minute), Dejan Smeh, Nermin Beganović (igral od 75. minute); trener: Andrej Janežič.

Vir: NZS

Foto: FB NK Svoboda

Povzel in dopolnil: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating