Vam je prispevek všeč?

Vsak hip – danes, v soboto, 30. septembra 2023, ob 17. uri – bodo vrnitev v prvoligaško družbo začele košarkarice škofjeloškega Domela. V Športni dvorani Domžale jih namreč v uvodnem kolu 1. SKL za ženske čaka gostovanje pri zasedbi ŽKK Domžale. Stiskam pesti na daljavo in ekipi pod taktirko trenerke Klavdije Oblak želim uspešno in zmagovito sezono, v nadaljevanju pa predstavljam štiri okrepitve, ki bodo pomagale rosno mladi zasedbi domačih igralk lažje se spopadati z elito.

Urša Žibert (1993, 172 centimetrov) je bila zadnje štiri sezone igralka in tudi kapetanka Tosame Ledite, v minuli pa je ekipa po 13 odigranih tekmah zaradi poškodb in premajhnega števila igralk izstopila iz tekmovanja. V povprečno 33 minutah na parketu na dvoboj je Žibertova dosegla po 14,9 točke, 6,5 skoka in 4,6 podaje. Pred tem je nosila majico kranjskega Triglava, odlično se znajde tudi v košarki 3×3 in je bila lani člani reprezentance na tekmovanju FIBA 3×3 Europe Cup.

V Škofji Loki ne bo le podaljšana roka trenerke Klavdije Oblak na parketu, temveč bo tudi sama kot trenerka skrbela za razvoj igralk do 14. leta starosti. »Za prestop sem se odločila zaradi dobre organiziranosti kluba, odličnih razmer za treninge in tekme ter vrhunskega dela z mladimi igralkami. V klubu se počutim odlično, s soigralkami smo se takoj ujele, treniramo dobro. V novi sezoni pričakujem, da bomo igralke individualno napredovale in iz tekme v tekmo rastle tudi kot ekipa. Obljubim, da bom pomagala z izkušnjami, tekmovalnostjo, energijo in borbo,« napoveduje Urša.

Tudi druga okrepitev Maša Verčič (1999, 171 centimetrov) je minulo sezono, do izstopa, začela pri Tosami Lediti, nato pa prestopila v Domžale. Leta 2017 je bila z reprezentanco U20 srebrna na EP na Portugalskem, klubsko kariero pa je začela v Mariboru in nadaljevala v Celju, preden jo je pot vodila onstran luže, v Teksas. V Dallasu je študirala radiologijo in igrala košarko za izbrano univerzo. Eno sezono na tujem je preživela tudi v Avstriji, kjer si je kruh služila pri UBI Grazu.

»Prestop v Škofjo Loko je bil zame pozitivna izkušnja. Čeprav se z nekaterimi soigralkami poznam že dlje, so glavnina ekipe zame novi obrazi, ki pa me z mladostjo in željo po dokazovanju navdušujejo, tako da se počutim res odlično. Mlajšim puncam lahko pomagam zlasti z izkušnjami. Ko sem bila sama stara 14, 15 let, mi je nasvet članic pomenil ogromno, ko zdaj lahko to vračam, je občutek še toliko boljši. Verjamem, da bo trdo delo prineslo tudi napredek in rezultate,« je prepričana Maša.

Tretja okrepitev je Lana Šantelj (2001, 182 centrimetrov), zadnji dve sezoni članica Akson Ilirije, prej pa Pivke, postojnske ekipe Neso lhke, Grosuplja, Domžal, Cinkarne Celje in Tosame Ledite, pa tudi večletna reprezentantka. Leta 2017 se je predstavila na EP košarkaric do 16 let v Podgorici, leto pozneje pa še na EP U18 v Milanu. »V Domelu bom spet združila moči z nekaterimi soigralkami, s katerimi sem že igrala v prejšnjih klubih. Občutek povezanosti z njimi mi vliva dodatno samozavest in veselje, saj poznamo naš igralni slog in se bomo odlično dopolnjevale na igrišču,« poudarja Šantljeva.

»Ekipi doprinašam košarkarske veščine, trdo delo in borbenost. Zavedam se, da je ekipna igra ključna, storila bom vse, da prispevam k uspehu zasedbe. Hkrati bom tudi pozitivna prisotnost izven parketa, saj verjamem, da je dobra ekipna kemija ključna za uspeh. Skupa bomo gradile uspešno prihodnost ženskega dela kluba. Naša pričakovanja so zlasti usmerjena v gradnjo temeljev za prihodnost. Delali bomo na razvijanju individualnih in ekipnih sposobnosti in se trudili postati čvrsta enota na igrišču,« je dodala Lana.

Četrta klubska okrepitev pa bo Manca Vesel (2001, 185 centimetrov), ki bo ena najizkušenejših igralk članske zasedbe. Lani je uspešno nastopala za Tosamo Ledito in v povprečno 24 odigranih minutah na dvoboj dosegala po 5,2 točke in 2,6 skoka. V mlajših kategorijah je nastopala za Domžale, v sezoni 2019/20 pa je že branila tudi barve loškega kluba. Zadnja leta je odlična igralka v košarki 3×3. Lani je z Uršo Žibert in nekdanjo članico Domela Pio Zupan osvojila naslov državnih prvakinj in ga z ekipo 3×3 Študa tudi uspešno ubranila.

»Prvi občutki pri prestopu v KK Škofja Loka so odlični. Ekipa bo sestavljena iz nekaj izkušenih posameznic in mladih, zelo perspektivnih domačih igralk, ki bodo že v krstni članski sezoni odigrale pomembno vlogo. Rezultatskega pritiska ni, lahko pa obljubim, da bomo s soigralkami na vsaki tekmi igrale borbeno, energično, nepopustljivo in predstavljale klub v najboljši možni luči na igrišču in izven njega. V igro bom vnesla veliko borbe, agresivne obrambe in iznajdljivosti v napadu,« obljublja Manca.

Vir: KK Škofja Loka

Foto: FB KK Škofja Loka

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating