Vam je prispevek všeč?

Škofjeloški klub dvoranskega nogometa FSK Stripy je redni del sezone v 1. SFL, v katero se je vrnil po debelih dveh desetletjih, z nekaj zares navdušujočimi predstavami končal na odličnem petem mestu, kar je mnogo več od pričakovanj pred začetkom, ko si je želel predvsem obstanek med elito. Zdaj ga v četrtfinalu čaka sosedski derbi z ekipo Siliko Mkeršmanc z Vrhnike, s katero se je že dvakrat v sezoni razšel brez zmagovalca, s 3:3.

Prva četrtfinalna tekma bo že jutri, v petek, 15. marca 2019, ob 20.30 na Vrhniki, povratna teden dni pozneje v Športni dvorani Trata v Škofji Loki. Kdor si jutrišnje tekme ne bo mogel ogledati v živo, si jo bo lahko tudi v neposrednem prenosu TUKAJ.

FSK Stripy pa je ponudil tudi nekaj statističnih zanimivosti po rednem delu prvoligaške sezone. Klub je odigral 18 tekem in vpisal sedem zmag (pet domačih in dve na gostovanjih), tri neodločene izide in osem porazov. Dosegel je 56 in prejel 66 golov. Najboljša strelca sta Rok Bešter (14 nastopov) in Luka Jamnik (13 nastopov) s po 11 zadetki, največ golov na eni tekmi – po tri – pa je zabil Jamnik proti Ivančni Gorici in Sevnici.

Najmlajši strelec je bil Vanč Florjančič (17 let in 28 dni), ki je bil obenem tudi najmlajši debitant, najstarejši igralec pa je vratar Igor Bratič s 30 leti. Povprečna starost ekipe je 21,4 leta. Ekipa je prejela 21 rumenih in nobenega rdečega kartona, največ rumenih kartonov – šest – si je prislužil Bešter. Največ gledalcev, 250, je 7. decembra spremljalo obračun z Dobovcem.

Ekipi čestitam za doseženo in želim uspešno igro tudi v četrtfinalu!

Foto: FB FSK Stripy/Jan Bernik

Avtor: Janez Porenta