Vam je prispevek všeč?

Najuspešnejši slovenski paraplezalec, Škofjeločan Gregor Selak, ki je pred dnevi dopolnil 33 let, v novo tekmovalno sezono vstopa v novi vlogi – nič več kot tekmovalec, temveč kot selektor in trener slovenske paraplezalne reprezentance, na čelu katere je nasledil Jurija Ravnika.

»Novosti v reprezentanci so, da se je močno povečalo število treningov, ki smo jih začeli januarja, od februarja pa imamo dva skupna treninga tedensko. Poleg dosedanjih članov se nam je letos pridružila še Jana Führer, ki bo tekmovala v kategoriji slepih tekmovalk. Trenutno sem z vsemi člani zelo zadovoljen. Vsi kažejo veliko zagnanost na treningih, zato se veselimo začetka sezone,« je poudaril Selak.

Tako bodo kot tekmovalci slovenske paraplezalne barve letos zastopali veterana Tanja Glušič in Matej Arh, parašportnica minulega leta Manca Smrekar in novinka Jana Führer.

Gregor Selak (Društvo za razvoj plezalne kulture) je nekdanji mladinski reprezentant v športnem plezanju, po diagnosticirani multipli sklerozi leta 2014 pa je športno pot uspešno nadaljeval kot paraplezalec.

Kot so januarja zapisali na Planinski zvezi Slovenije, ima Selak še naprej tudi tekmovalne načrte in še vedno trenira, a bo zagotovo izpustil letošnjo prvo tekmo, nato pa bo tekmovalne ambicije prilagodil reprezentančnemu delu. V mislih pa ima zagotovo prihodnje svetovno prvenstvo predvidoma leta 2023.

Vir: PZS in KŠP

Foto: Manca Ogrin/PZS

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating