Vam je prispevek všeč?

V škofjeloškem košarkarskem prvoligaškem moštvu LTH Castings, ki je v minuli sezoni zasedlo 8. mesto in se obdržalo med elito, ponosno sporočajo ime novega trenerja. Igorja Dolenca bo nadomestil Luka Bassin, ki se po debelem desetletju z obilico izkušenj – tudi mednarodnih – vrača v Loko.

51-letni strokovnjak se te dni s slovensko moško člansko reprezentanco mudi v Laškem in Celju, s svojimi dolgoletnimi izkušnjami in znanjem bo namreč v pomoč selektorju Aleksandru Sekuliću pri vodenju izbrane vrste na bližajočem se svetovnem prvenstvu na Filipinih, Japonskem in v Indoneziji.

Po koncu prvenstva pa se bo Bassin lotil novega izziva v že znani sredini. V Škofji Loki je namreč v sezoni 2000/01 kot igralec nosil dres takratne Loka Kave, kot trener pa se je sem vrnil pred sezono 2011/12, ko je tedaj zelo mlado zasedbo obdržal med elito – kar bo cilj »ulitkarjev« tudi v prihodnji sezoni.

V zadnjem desetletju je Luka Bassin, ki je v trenerskih vodah že četrt stoletja (več sezon je bil hkrati trener in igralec), zamenjal kar nekaj sredin, več sezon je bil pomočnik trenerja pri Olimpiji, nazadnje pa je mednarodne izkušnje nabiral v Estoniji in kot svetovalec sodeloval s tamkajšnjim moštvom Viimsi.

»Vesel sem, da smo se dogovorili za sodelovanje in se po več kot desetletju vračam v Škofjo Loko. Obojestranska želja po sodelovanju je prvi pomemben korak k uspešni sezoni. V prihodnjih dneh nas čaka gradnja ekipe in načrtovanje aktivnosti, da bomo čim bolje pripravljeni za začetek sezone,« poudarja Bassin.

»Storili bomo vse, da bo sezona uspešna, da bomo konkurenčni in šli dalje po začrtani poti uveljavljanja mladih slovenskih košarkarjev ob pomoči nekaterih izkušenejših,« je dodal. Zadovoljstvo ob ustoličenju novega trenerja pa je izrazil tudi predsednik KK Škofja Loka Anže Kalan.

»Zelo smo zadovoljni, da smo se dogovorili za sodelovanje. Vsi, ki delujemo v košarki, vemo, da ima Luka ogromno košarkarskega znanja in izkušenj. Zagotovo bo vse to znal prenesti na našo člansko ekipo. Vsi skupaj si želim, da v prihajajoči sezoni ekipa LTH Castings stori še korak naprej,« je izpostavil Kalan.

Vir in foto: KK Škofja Loka

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating