Vam je prispevek všeč?

Dva tedna sta že minila od še ene (že 48.) uspešne izvedbe enega največjih mednarodnih tekmovanj za mlade v alpskem smučanju na svetu, Pokala Loka, ki so ga z roko v roki pripravili Smučarski klub Alpetour, Občina Škofja Loka in družbeno odgovorni sponzorji.

Na Starem vrhu se je več kot 200 mladih od 12. do 16. leta starosti iz 22 držav z vseh koncev sveta merilo v obeh tehničnih disciplinah, v slalomu in veleslalomu, v starostnih kategorijah U14 in U16, zelo uspešni pa so bili tudi slovenski smučarke in smučarji.

V obeh disciplinah je na zmagovalnem odru v kategoriji U14 (mlajše deklice) končala Brina Stroj Skubic (SK Radovljica), ki je v slalomu zmagala in bila v veleslalomu druga. Njena klubska kolegica Taja Prešern je bila tretja v veleslalomu med starejšimi deklicami (U16).

Dve kolajni pa sta ostali na Škofjeloškem. Za edino v fantovski konkurenci je v veleslalomu mlajših dečkov (U14) poskrbel Jošt Habjan iz SK Domel Železniki z 2. mestom, medtem ko je obetavna Aja Radelj iz škofjeloškega SK Alpetour (za 7 stotink) zmagala v veleslalomu med mlajšimi deklicami (U14).

Iskrene čestitke Aji in ostalim Slovencem in veliko uspeha tudi na nadaljnji športni poti!

Vir: SK Alpetour

Foto: Igor Martinšek/Pokal Loka

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating