Vam je prispevek všeč?

Škofjeloški košarkarski kolektiv LTH Castings, ki si je v minuli sezoni z naslovom prvaka 2. SKL ponovno izboril mesto med slovensko elito, je začel sestavljati igralski kader za prihajajočo sezono 2022/23.

Tako kapetan škofjeloškega kolektiva tudi v prihodnji sezoni ostaja 30-letni in 195 centimetrov visoki Luka Grum, ki je s klubom podpisal novo enoletno pogodbo. »Zelo sem vesel, da smo našli skupni jezik in da še eno sezono ostajam v klubu, v katerem se počutim zares dobro,« je poudaril nekdanji član Olimpije, Triglava, Slovana, Šenčurja in Sežane in dodal: »Veselim se novih izzivov, ki nas čakajo v ligi Nova KBM. S trdim delom in pristopom, ki nas je krasil v prejšnji sezoni, bomo trd oreh tekmecem.« Grum je bil v minuli sezoni s povprečjem 12,3 doseženih točk na tekmo drugi najboljši strelec ekipe, za Anžetom Zdolškom (12,7).

Luka Grum

Še sedmo sezono bo ulitkar tudi 27-letni in 200 centimetrov visoki Dominik Vršnik, v prejšnji sezoni najboljši skakalec (6,7 skoka na tekmo) in najučinkovitejši igralec (statistični indeks 14,4) ekipe. »Vesel sem, da smo se vrnili v prvo ligo, kjer je loškemu klubu tudi mesto. Komaj čakamo novo sezono. Tu so razmere za delo odlične, zato ne dvomim, da bomo zelo nevarni vsakemu tekmecu,« je pojasnil Vršnik in dodal: »Če bomo na igrišču dali vse od sebe in kazali ekipni duh, ki nas je krasil v pretekli sezoni, ne dvomim, da tega naši navijači ne bi nagradili z dobrim obiskom in nadaljnjo podporo. Cilj je na vsakem treningu in tekmi narediti napredek.«

V matičnem klubu pa ostaja tudi 29-letni in 198 centimetrov visoki Boris Bošnjak, ki je med slovensko elito debitiral že v sezoni 2008/09, in to ravno v dresu škofjeloškega kluba. »Vesel sem, da je za nami uspešna sezona, ki je posledica dobrih in kakovostnih treningov. Tudi v prihodnji sezoni bomo zelo zahteven nasprotnik, pravzaprav lahko vsak igralec pripomore k temu. Naši mladi fantje so naredili ogromen napredek in prepričan sem, da se tu ne bodo ustavili. Z našo mladostjo in energijo lahko presenetimo marsikoga,« zatrjuje Bošnjak, ki je v prejšnji sezoni beležil povprečno 7 točk, 2,6 skoka in 1,3 podaje na dvoboj.

Vir: KK Škofja Loka

Foto: Igor Martinšek

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating