Vam je prispevek všeč?

Tradicionalni škofjeloški decembrski festival »Loka v snegu 2022« se počasi izteka, danes, v četrtek, 29. decembra 2022, bo za še en vrhunec poskrbela karizmatična pevka Alya. Koncert »Žur z Alyo« v organizaciji Agencije Koncerti se bo na Mestnem trgu v Škofji Loki začel ob 20. uri, avditorij bo s 30-minutnim programom ogrevala mlada Ločanka Vita Renko s kitaristom. Toplo vabljeni, vstop bo prost.

Alya je vrelec večne energije – je drzna, divja, temperamentna, seksapilna, simpatična in zelo dobra voznica. Prav takšno jo najdemo tudi na njenih koncertih – eksplozivno, energično in samozavestno. Z glasbo se ukvarja že od malega. Peti je začela že zelo zgodaj, kot majhna deklica je igrala klaviature in ustvarjala lastne pesmi. Pozneje je k sodelovanju povabila glasbenike inštrumentaliste, ki sestavljajo kakovosten band.

Najprej je nastopila na festivalu Radia Hit in s pesmijo »Mr. Poželenja« zasedla 2. mesto. Sledil je preboj na lestvice radijskih postaj, zlasti s pesmijo »Igra«, s katero se je predstavila v oddaji Supermodel Slovenije 2002. Leto pozneje se je na EMI predstavila s pesmijo »Explozivno«, leta 2004 s skladbo »Fluid«, ki je dosegla neverjetne rezultate, nato s pesmijo »Exxtra« in nazadnje še »Vizija«.

Sledila je eksplozija v slovenski medijski prostor. Zgoščenka »Alya« je leta 2004 izšla pri Založbi Menart in prejela številne nagrade (Zlata plošča, Platinasta plošča), zahvaljujoč neverjetno uspešni prodajanosti in priljubljenosti. Videospota »Alya« in »Zvezda večera« sta uspela tudi na tujih tleh na lestvici MTV (World Chart Express), na kateri sta bila na 2. in 4. mestu. Tudi hit »A veš«, ki je delo Jana Plestenjaka, je osvajal vrhove lestvic slovenskih radijskih postaj.

Za pesem »Fluid« je Alya na Slovenskem radijskem festivalu osvojila nagrado za najboljšo rock skladbo leta 2004, slovenski novinarji pa so jo soglasno proglasili za Pevko leta 2004. Med drugim je nastopala z legendarno skupino Beach Boys, ko je gostovala v Sloveniji. Njeno vsestransko aktivnost pa dokazuje tudi lastna blagovna znamka Alya, pod katero je prodajala svoj raznovrsten nakit.

Že pred tem pa Društvo prijateljev mladine Škofja Loka, Kino Sora, vse škofjeloške osnovne šole, Vrtec Škofja Loka, Zavod Kres in Občina Škofja Loka vabijo najmlajše (starejše od 3 let) in njihove starše na »Novoletno zabavo za otroke« v treh delih. Udeležba je za vse obiskovalce brezplačna. Da bo vstop v novo leto 2023 čaroben in prazničen, se s svojimi najmlajšimi pridružite tudi vi!

Program: ob 16. uri se bo začelo v Kinu Sora Škofja Loka s projekcijo sinhroniziranega animiranega filma »Škratki«, ob 17.30 se bo nadaljevalo v Sokolskem domu Škofja Loka z Ustvarjalnimi in kuharskimi delavnicami pod vodstvom strokovnih sodelavk društev, vrtca in osnovnih šol, ob 18.30 pa bo program na Mestnem trgu zapečatil še obisk dedka Mraza z voščili Ločanom s toplim čajem v rokah. Prijazno vabljeni!

Vir in foto: FB dogodka 1 in FB dogodka 2

Povzel: Janez Porenta

5 2 votes
Article Rating