Vam je prispevek všeč?

Škofjeloška Lokomotiva, inkubator in coworking center, vabi na spletni dogodek »SIA – Idea Generation + Social Impact Weekend«. Udeležba je brezplačna!

Na spletno delavnico Idea Generation, ki se bo odvijala v petek, 14. maja 2021, ob 13. uri in bo z odmorom trajala 3 ure in pol, se lahko prijavite TUKAJ.

Za kaj gre? Idea Generation je prva od delavnic programa Social Impact Award (SIA), ki izobražuje o vprašanjih socialnega podjetništva in daje praktično znanje, kako ustvarjati ideje za reševanje družbenih izzivov.

Cilja delavnice sta razumeti, kaj je podjetništvo, in razumeti ključne pojme ter spoznati številne konkretne, navdihujoče primere socialnega podjetništva, ki prikazujejo raznolikost možnosti na tem področju.

Na Social Impact Weekend, ki bo potekal v petek, 14. maja, in soboto, 15. maja 2021, pa se je mogoče prijaviti TUKAJ.

Petkova delavnica »Creating Impact«, ki bo trajala od 15.30 do 19. ure, se osredotoča na vprašanja socialnih inovacij in družbenega vpliva. Izobražuje o tem, kakšen je lahko družbeni vpliv in kakšni so možni načini za njegovo doseganje. Interaktivni del uporablja start-up pristop in se osredotoča na iskanje ustreznega problemov in rešitev za posamezne ideje.

Cilji delavnice so: razumeti, kaj je družbeni vpliv, in poznati ključno terminologijo; razumeti različne razsežnosti socialnih inovacij/strategij za ustvarjanje družbenih učinkov; imeti boljšo sliko problema, ki ga želi rešiti zasnovani projekt, in s katerimi dimenzijami problema se spopada; bolje razumeti deležnike, ki jim želi projekt pomagati; vedeti, kaj je Persona method in kako jo uporabljati; imeti sooblikovano jedro ideje projekta, ki se ga lahko uporabi za prijavo na SIA.

Zaključni del delavnice »Creating Impact« bo v soboto od 9. ure do 12.30 s predstavitvijo primera dobre prakse socialnega podjetništva prek intervjuja s podjetniki iz programa »Štartaj, Slovenija!«

V soboto popoldne, od 15. ure do 17.30, pa sledi še delavnica »Social Business Lab«, ki pomaga pretvoriti ideje in koncepte v izvedljive poslovne podvige.

Cilji delavnice so: razumeti, kaj je poslovni model; razumeti in artikulirati poslovni model podjetniške ideje; pridobiti vpogled v to, kako izboljšati ali spremeniti poslovni model svoje socialno-podjetniške ideje; naučiti se pripraviti dobro prijavo (za SIA); spoznati orodja, s katerimi lahko izboljšamo prijavo; postati še bolj motivirani za tekmovanje v SIA in nadaljnji razvoj idej.

Vabljeni!

Vir: FB dogodka

Foto: Social Impact Award

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating