Vam je prispevek všeč?

Slovenska ženska kadetska reprezentanca v odbojki (do 16 let) je na prvem kvalifikacijskem turnirju v Zadru za las ostala brez uvrstitve na evropsko prvenstvo, a bo imela novo priložnost na turnirju 2. kroga kvalifikacij maja letos.

Izbrano vrsto slovenskih mlajših kadetinj je na parketu kot kapetanka vodila zelo obetavna 175 centimetrov visoka 14-letna škofjeloška blokerka Adriana Vukojević, ki sicer nastopa v majici Odbojkarskega kluba Lubnik Škofja Loka.

Slovenke so prvi dan turnirja dvakrat zmagale. Najprej so bile s 3:2 boljše od Avstrije (Adriana Vukojević 8 točk – 5 asov in 3 uspešni napadi) in nato s 3:0 še od Hrvaške (Adriana Vukojević 5 točk – 4 asi in 1 uspešen napad).

Adriana Vukojević je na fotografiji s številko 1.

V polfinalu so izbranke selektorice Žive Cof s 3:0 odpravile madžarske vrstnice (Adriana Vukojević 4 točke – 2 uspešna napada, po 1 as in blok), kar jih je vodilo v finalni dvoboj s Čehinjami, ki je odločal o neposredni uvrstitvi na evropsko prvenstvo.

Češka je bila le za odtenek boljša in zmagala s 3:2 (-21, 17, 15, -27, 12), Adriana Vukojević je prispevala 4 točke, od tega 2 asa in po 1 uspešen napad in blok. S skupno 12 asi je bila šesta najboljša izvajalka servisov na turnirju.

Adriani in soigralkam čestitam za odlično borbo in želim veliko uspeha tudi maja!

 

Foto: CEV

Avtor: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating