Vam je prispevek všeč?

Dragi bralke in bralci,

v zadnjih dneh pred volitvami je portal, ki ga pravkar berete, in ki ravno novembra obeležuje prvo obletnico obstoja, presegel pol milijona klikov, do danes do polnoči pa jih je zbral 528.198. Dovolite mi ob tem kratek in nekoliko bolj oseben komentar.

V letu dni je portal »Loške novice«, ki je vzniknil iz čistega entuziazma in še vedno deluje po enakem principu, postal razmeroma odziven medijski faktor v občini Škofja Loka in okolici. Vem, da bi si bralke in bralci želeli še boljše in še več vsebine, a so kapacitete zelo omejene. Portal sva na noge postavila dva prijatelja, Simon Mur skrbi za tehnično plat, jaz pa za vsebinsko. V veseljem bi (in sčasoma bom) razširil ponudbo, a mi to trenutno – ob siceršnjih službenih in družinskih obveznostih – časovno enostavno ne znese.

Na tem mestu se zahvaljujem vsem za odzive, komentarje, pripombe, predloge, pohvale. Vaše mnenje, kakršno koli že je, mi veliko pomeni. Vaši prispevki ravno tako. Objavljam, kolikor utegnem. Ko pošiljate pobude in vprašanja v Vaš kotiček, želim pridobiti tudi drugo plat zgodbe. Žal dostikrat naletim na molk pristojnih, kar je edina črna pika pri mojem ljubiteljskem ustvarjanju tega portala. Upam, da se odnos odločevalcev do medija in tako tudi do vas, bralke in bralci, spremeni.

Želim, da je portal informativen, ažuren, koristen in predvsem nepristranski in neodvisen. Najpogostejše vprašanje bralcev je, zakaj objavljam članke iz črne kronike. Odgovor je preprost: ker si jih očitno želite brati. Portal »Loške novice« je v službi vas, bralk in bralcev, zato sledim vašim potrebam in željam. Štirje sklopi člankov so, ki jih najraje berete: prvi – o radarskih nadzorih in prometnih posebnostih v občini; drugi – o uspehih Ločank in Ločanov; tretji – članki z zaposlitveno vsebino ali iskalnimi akcijami; in četrti – črna kronika.

Želim pa, da je razmerje med članki s pozitivno in »temno« vsebino krepko na strani prvih, zato tudi uvajam novo rubriko »Žarek dneva«. Dobro brani rubriki »Ločan ekspres« sem dodal še rubriko »Loka dela« s predstavitvijo lokalnih podjetij in zasebnikov, ki si zaslužijo pozornost. Ponovno bom obudil »Loški časovni stroj«, še naprej pa vas vabim, da pri nastajanju portala sodelujete tudi vi. Če imate kaj, s čimer bi vsebino lahko popestrili ali obogatili, pošljite na info@loske-novice.si.

Kdor dela, greši. Včasih kak članek vnaprej napišem ob pol treh zjutraj, po osemurnem delovniku, in se vanj prikrade napaka. Vse so seveda nenamerne in se zanje opravičujem. Hvala, ker me na napake opozarjate in jih tolerirate.

Decembra obljubljam tudi majhno nagradno igro ob prvi obletnici portala »Loške novice«. Več o tem pa v prihodnjih dneh …

HVALA za zaupanje in zvestobo! In vedno dobrodošli!

Avtor: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating