Vam je prispevek všeč?

Odpiram novo rubriko, »Loški časovni stroj«, s katero bom pometal po bližnji in daljni škofjeloški zgodovini in iskal drobce iz preteklosti, ki se jih še da najti.

Danes časovni stroj vrtim dve desetletji nazaj. Konec februarja leta 1998, natančneje med ponedeljkom in sredo, 23. in 25. februarjem tega leta, je v Škofji Loki potekala prva krvodajalska akcija na Gorenjskem v letu 1998, ki se je je udeležilo več kot 800 darovalcev. Tedaj je bila škofjeloška območna enota Rdečega križa Slovenije (RKS) po številu krvodajalcev (7,7-odstotni odziv) vodilna na Gorenjskem in na drugem mestu v Sloveniji, zgolj za Velenjem.

Gorenjski glas (avtorica članka je bila Marjana Ahačič) je takrat navedel izjavi Damjana Slabeta, strokovnega sodelavca RKS, odgovornega za krvodajalstvo, in dr. Amalije Vuksan z Zavoda RS za transfuzijo krvi. »Velika udeležba in  zavest ljudi o pomembnosti krvodajalstva je posledica sistematičnega dela, ki je v Škofji Loki z okolico več kot uspešno,« je poudaril Slabe, dr. Vuksanova pa: »Za krvodajalstvo se pridno odločajo tudi srednješolci, za kar gre zasluga njihovim profesorjem, ki jih znajo motivirati.«

Arhivska fotografija: Gorenjski glas

0 0 votes
Article Rating