Vam je prispevek všeč?

Društvo tabornikov Rod svobodnega Kamnitnika (RSK) v Škofji Loki piše zgodovino povezovanja, kjer mladi znanje in spretnosti pridobivajo skozi izkušnje, v varnem okolju majhnih skupin. Že od leta 1954 je narava njihov dom.

Ker pa želijo 65 let delovanja praznovati javno, vas v soboto, 11. maja 2019, od 14. ure dalje vabijo v svojo družbo na pester program, obarvan s taborniškimi veščinami: od fotoorientacije in poučnih eksperimentov do taborniških preizkušenj za starejše (ajanje, sitotisk).

 

Aktivnosti bodo potekale na različnih lokacijah po Škofji Loki, vse informacije pa bo mogoče dobiti na Mestnem trgu v bližini občine. Prepoznali jih boste po krojih in ruticah. Program bo potekal do 17. ure, ob 18. uri pa bo v Sokolskem domu odprtje razstave taborniških pripovedi »Za šale, zgodbice in spomine – naj nas taborništvo nikoli ne mine!« in izdelkov internega likovno-literarnega natečaja »Taborništvo in jaz« s kratko kulturno vsebino.

»Taborništvo je način življenja. V Škofji Loki ga je izkusilo že več kot 1500 mladih. Več kot 200 ga ustvarja danes. Pletejo ga trenutki. Iskre. Zvezde. Šotor, luna, veter. Z dobrim prežeti ljudje,« poudarjajo v RSK.

 

Kdo ali kaj sploh je Rod svobodnega Kamnitnika? Je član najštevilčnejše mladinske organizacije pri nas, Zveze tabornikov Slovenije. Deluje po okriljem Svetovne skavtske organizacije, katere namen in poslanstvo je spodbujanje osebnostne rasti, skrb za naravo in sočloveka, skupinsko delo, prevzemanje odgovornosti, razvoj komunikacijskih in vodstvenih kompetenc ter vzgoja mladih za boljši svet. Mladim nudi kakovostno preživljanje prostega časa in kot društvo bogati lokalno skupnost.

Čestitke društvu ob jubileju in naj loški taborniki ustvarjajo boljši svet še mnogo let!

Foto: FB Rod svobodnega Kamnitnika

Avtor: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating