Vam je prispevek všeč?

S sproščanjem protikoronskih ukrepov se je v ponedeljek, 21. februarja 2022, režim spremenil tudi v nekaterih ustanovah v Škofji Loki.

Tako so iz Loškega muzeja sporočili, da od minulega ponedeljka za vstop v muzej ni več treba izkazovati izpolnjevanja pogoja PCT. Še vedno pa so obvezni uporaba zaščitne maske, vzdrževanje varnostne razdalje in razkuževanje rok.

V Sokolskem domu Škofja Loka so na družbenem omrežju zapisali: »Tudi mi se z največjim veseljem poslavljamo od obvestil o obveznem izpolnjevanju pogoja PCT in sporočamo, da bo naša dvorana po novem lahko spet čisto polna.«

Od torka, 22. februarja 2022, dalje tudi ni več potrebno izpolnjevanje pogoja PCT za obiskovalce Okrajnega sodišča Škofja Loka. Še vedno pa velja obvezna uporaba maske v zaprtih prostorih, ohranjanje medosebne razdalje in razkuževanje rok. Strankam, njihovim pooblaščencem in drugim osebam pa sodišča priporočajo uporabo sodobnejših načinov poslovanja s sodišči.

Tudi iz veleblagovnice Tiala (v prvem nadstropju nekdanje Name) sporočajo, da lahko od minulega ponedeljka v veleblagovnico vstopate brez pogoja PCT.

Iz trgovine ČarmanŠport pa so sporočili: »Kako težko smo čakali ta dan. Od ponedeljka na policah nova kolekcija in stara pravila, ki jih pravzaprav ni. Vstopate lahko brez omejitev, edino maske ostajajo obvezne. Hvala za vašo potrpežljivost in prijaznost kljub vsem zahtevam, ki smo jih imeli do vas.«

Besedilo: Janez Porenta

Foto: FB Sokolski dom

0 0 votes
Article Rating