Vam je prispevek všeč?

Družba Slovenski državni gozdovi je obvestila prostovoljce, da bo danes, v soboto, 9. aprila 2022, kljub slabši vremenski napovedi izvedla tretjo akcijo »Pomladimo gozdove 2022«. Prostovoljce vabi, da se ob 9. uri v nepremočljivi obutvi in ustreznih oblačilih v čim večjem številu pridružijo na vseh štirih lokacijah, ena je tudi v Škofji Loki, in sicer na Trati.

Potem ko je v minulih dveh letih izvedbo akcije preprečevala epidemija covida-19, nameravajo letos posaditi več kot 10.000 dreves. Prostovoljce vabijo, naj svojo udeležbo prijavijo prek spletne prijavnice TUKAJ, pri čemer lahko ena oseba prijavi več udeležencev. Pridruži se lahko kdor koli, ki mu ni vseeno za slovenski gozd in bi želel narediti nekaj dobrega za prihodnje generacije.

Posadili bodo prek 10.000 sadik drevesnih vrst smreke, bukve, breka, doba, gorskega in ostrolistnega javorja, lipe in češnje. Ker je sadnja enostavno opravilo, se lahko akcije udeležijo vse generacije, od otrok do najstarejših. S seboj je treba prinesti orodje – rovnico, kramp ali podobno orodje. Zaželene so tudi vrečke in torbe za prenašanje sadik po delovišču. Akcija bo trajala predvidoma do 11. ure.

V Škofji Loki bo torej akcija potekala v Industrijski coni Trata, v neposredni bližini krožišča, pri LTH CastingsOrodjarni Trata (zemljevid na fotografiji). Vabljeni!

Vir in foto: SIDG

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating