Vam je prispevek všeč?

Iz Civilne zaščite Škofja Loka so sporočili, da je v današnjem neurju s poplavami, ki je močno prizadelo tudi Škofjo Loko in obe dolini, voda močno narasla, sprožali so se plazovi. Prvi poziv je bil ob 1. uri zjutraj, nato so šle vse gasilske intervencije na teren. Okrog 5. ure zjutraj so sprožili alarm.

Dolini sta odrezani od Škofje Loke, regionalni cesti sta neprevozni, na desnem bregu Poljanske Sore in Sore so vasi nedostopne. Nekaj življenjsko ogroženih ljudi so reševali s helikopterjem (4 osebe), nekaj jih rešujejo s čolni. Izvajajo reševanja in evakuacije prebivalcev.

Trenutno ljudem pomaga 120 gasilcev, ki se trudijo po najboljših močeh. Na poplavljenih območjih je motena oskrba z električno energijo, zaradi večje okvare na Javnem loškem vodovodu pa je motena ali prekinjena tudi dobava pitne vode, so sporočili iz Komunale Škofja Loka.

Pred 9. uro je Civilna zaščita Škofja Loka objavila intervencijsko številko 040-390-112, ki je na voljo za nujne primere. Dokler voda ne upade, prečrpavanje ne bo mogoče. Sanacijska dela bodo potekala po končanju nujnih intervencij, umiritvi vremena in upadu vode.

»Prosimo vse občanke in občane, naj omogočijo gasilkam in gasilcem nemoteno delo in naj ne hodijo na mostove ali fotografirat popravljenih območij. Zavarujejo naj sebe in ostanejo doma oziroma na varnem,« opozarjajo na civilni zaščiti.

Vir: Civilna zaščita Škofja Loka

Foto: bralka Simona

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating