Vam je prispevek všeč?

Občina Škofja Loka vabi danes, v četrtek, 23. marca 2023, na dve popoldanski delavnici v Veliki sejni sobi Upravne enote Škofja Loka, in sicer najprej o mestnih drevesih na Placu in zatem še o parkirni politiki. Obe brezplačni delavnici vodi Inštitut za politike prostora (IPoP). Vljudno vabljeni!

Vabljeni najprej na »Delavnico o drevesih« ob 16.30 pod javorji na Mestnem trgu. Iz vabila: bliža se začetek prenove Mestnega trga in Klobovsove ulice. Opravljeno je bilo povabilo za izbiro izvajalca prenove, da bi predvidoma jeseni lahko začeli dela. Doslej so izvedli že več aktivnosti komuniciranja in vključevanja javnosti, postavili spletno stran TUKAJ, na kateri je možno spremljati podrobnosti glede prenove, opravili več intervjujev s predstavniki ciljnih skupin, izvedli pogovor z lastniki in uporabniki lokalov ter govorili z upravniki večstanovanjskih objektov na tem območju.

Na delavnici se bodo pogovarjali o mestnih drevesih s Placa. Poleg ohranitve Homanove lipe načrti prenove predvidevajo zasaditev dodatnih dreves, ki so tam nekoč že bila. »Drevesa želimo zlasti zaščititi in ohraniti, zato sodelujemo z več zunanjimi strokovnjaki, arboristko Tanjo Grmovšek in krajinsko arhitektko dr. Tanjo Simonič Korošak, ki sta opravili obsežno analizo stanja javorjev na Mestnem trgu. Minule dni smo opravili tudi georadarske meritve, ki bodo pokazale trenutno stanje korenin javorjev s Placa,« še piše v vabilu.

Rezultate vseh analiz in različne scenarije bodo skupaj s strokovnjaki predstavili na delavnici pod javorji, ki bo torej v četrtek, 23. marca 2023, ob 16.30. Po uvodnem razmisleku na Placu se bodo udeleženci odpravili v Veliko sejno soboto v Upravno enoto Škofja Loka. »Želimo si, da bomo po prenovi zadovoljni vsi, zato vas lepo vabimo, da se nam pridružite in skupaj z nami načrtujete prenovo. Le tako bo lahko Plac za vse,« je še zapisano v vabilu.

V sklopu projekta »Trajnostna parkirna politika, priprava nacionalnih smernic, strokovnih podlag in nacionalne parkirne platforme« pa bo danes, v četrtek, 23. marca 2023, ob 18.30 potekala še prva javna razprava »Kje so problemi parkiranja v Škofji Loki«, ki bo ravno tako v Veliki sejni sobi na Upravni enoti Škofja Loka. Organizirajo jo Občina Škofja Loka, Regionalna razvojna agencija Ljubljanske urbane regije, Inštitut za politike prostora IPoP in Ljubljanski urbanistični zavod.

Skupaj pripravljajo parkirno politiko, zato želijo slišati tudi mnenje domačink in domačinov, ki kraj navsezadnje najbolje poznajo. Na srečanju bi radi izvedeli, kje in kdaj so težave pri parkiranju v Škofji Loki. Vsakdo od udeležencev bo lahko predstavil svoj pogled, najbolj problematična parkirišča pa bodo vnesli na karto. »Več kot bo mnenj in predlogov, boljše bodo rešitve,« so zapisali v vabilu.

Vir: Občina Škofja Loka 1 in Občina Škofja Loka 2

Foto: Občina Škofja Loka 1 in Občina Škofja Loka 2

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating