Vam je prispevek všeč?

Komunala Škofja Loka obvešča vse uporabnike vrtov na območju Frankovega naselja (41 – 46) v Škofji Loki, da bo danes, v četrtek, 4. maja 2023, izvajala deratizacijo večstanovanjskih objektov, kanalizacijskih priključkov in pripadajočih zelenic ter javne kanalizacije.

Uporabnike zelenic in vrtov prosijo, naj se postavljenih vab ne dotikajo, hišne ljubljenčke (pse in mačke) pa naj imajo na povodcih in jim tako preprečijo zaužitje strupov.

Prva pomoč v primeru zaužitja: pri sumu na zastrupitev je treba takoj poklicati nujno medicinsko pomoč na 112. Prizadeta oseba naj miruje, zagotoviti ji je treba osnovne življenjske funkcije. Protistrup: vitamin K1 (fitomenadion).

»V primeru, da se tudi pri vas pojavljajo tovrstni glodavci, nam to sporočite,« pozivajo v Komunali Škofja Loka in hkrati naprošajo uporabnike vrtov, naj na vrtovih ne odlagajo bioloških odpadkov in odpadne hrane, da bo deratizacija uspešna tudi dolgoročno.

Deratizacija je sicer uničevanje škodljivih glodavcev, miši in podgan. Z zmanjšanjem števila glodavcev se zmanjša tudi nevarnost pojava nalezljivih bolezni, ki jih prinašajo. Glodavci, kot so podgane, se nahajajo na lokacijah, kjer se pojavljajo večje količine hrane.

Deratizacija se zato izvaja v naseljih, v kanalizacijskih sistemih, v živilsko-predelovalni industriji, vrtcih, šolah, v proizvodnih in živinorejskih objektih.

Vir in foto: Komunala Škofja Loka

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating