Vam je prispevek všeč?

Inštitut za politike prostora (IPoP), Regionalna razvojna agencija Ljubljanske urbane regije in Ljubljanski urbanistični zavod kot izdelovalci parkirne politike so analizirali stanje v občini Škofja Loka, ki je bila izbrana za pilotno območje, v katerem izvajajo postopek priprave parkirne politike.

Ob tem so za danes popoldne, v sredo, 14. junija 2023, ob 17. uri na Upravni enoti Škofja Loka na Poljanski cesti 2 pripravili javno razpravo »Kje v Škofji Loki so parkirišča zasedena in kje prosta?« z delavnico, v okviru katere lahko vsakdo izrazi svoje mnenje. Udeležba je brezplačna.

»Skupaj z Občino Škofja Loka pripravljamo parkirno politiko, zato želimo slišati vaše mnenje o tem, kako naj bo parkiranje urejeno in komu naj bo prostor v vašem mestu namenjen. Na srečanju vam bomo kot izhodišče za pogovor predstavili analize parkiranja, vsakdo bo podal svoje mnenje, nato pa bomo skupaj določili vizijo in cilje urejanja parkiranja v Škofji Loki je zapisano v vabilu.

Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo želi okrepiti zavedanje o pomenu in možnostih izvajanja aktivne parkirne politike, zato je razpisalo projekt »Trajnostna parkirna politika, priprava nacionalnih smernic, strokovnih podlag in nacionalne parkirne platforme«, ki je vsebinsko razdeljen v tri sklope.

To so: priprava nacionalnih smernic za parkirno politiko na ravni mest in občin; priprava nacionalnega strateškega okvira za parkirno politiko in priprava podlag za digitalizacijo izvajanja parkirne politike.

Občina Škofja Loka je bil ob občini Medvode izbrana za pilotno območje, v katerem izvaja postopek priprave parkirne politike – Priprave nacionalnih smernic za parkirno politiko na ravni mest in občin.

»V proces priprave parkirne politike želimo v čim večji meri vključiti javnosti in vse pomembne deležnike, torej stanovalke in stanovalce, ponudnice in ponudnike storitev, večje zaposlovalce, izobraževalne ustanove … Zato tudi organiziramo javne razprave z delavnicami, v okviru katerih lahko prav vsak izrazi svoje mnenje.«

Vabijo na današnjo javno razpravo in hkrati tudi spodbujajo k izpolnitvi ankete o parkirni viziji – TUKAJ.

Vir in foto: Občina Škofja Loka

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating