Vam je prispevek všeč?

Komunala Škofja Loka ponovno organizira brezplačno poskusno zbiranje zelenega odreza v občini Škofja Loka, ki ga bo izvajala vsak torek v oktobru od vključno 3. oktobra do vključno 24. oktobra 2023 pri predhodno prijavljenih gospodinjstvih, vključenih v redni odvoz odpadkov v občini Škofja Loka.

Med zeleni odrez spadajo: trava, plevel in neuporabni deli rastlin z vrta; odcvetele rože; lesni sekanci, slama, seno; suho listje, veje, lubje in iglice dreves z mehkim lesom … Na poskusno zbiranje zelenega odreza se je možno prijaviti osebno na sedežu Komunale Škofja Loka ali elektronsko s klikom TUKAJ.

Vse prijavljene uporabnike prosijo, naj zeleni odrez pripravijo en dan pred izbranim odvozom na prevzemno mesto za zabojnike ali ob smetarsko traso. Zeleni odrez bodo pobirali z večjim kamionom, zato je treba poskrbeti za zaščito dvorišča. »Vabljeni, da se poskusnega zbiranja zelenega odreza udeležite in nekaj za okolje naredite.«

Sicer pa lahko vsi uporabniki do 5 kubičnih metrov zelenega odreza oddajo brezplačno, prek celega leta, v Zbirnem centru Draga, ki obratuje vsak dan med tednom med 8. in 18. uro, ob sobotah pa med 8. in 13. uro.

Vir in foto: Komunala Škofja Loka

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating