Vam je prispevek všeč?

Občina Škofja Loka se je tudi letos pridružila obeleževanju irskega državnega praznika, dneva sv. Patrika, letos s poudarjenim mednarodnim sporočilom solidarnosti.

Prav zato so v dneh okrog 17. marca 2022, dneva sv. Patrika, Kamniti oz. Kapucinski most nad Selško Soro, najstarejši ohranjeni most v državi in prepoznavno mestno ikono, ponovno osvetlili zeleno in se tako pridružili pobudi »Global Greening«.

Foto: Denys Shay

 

Tudi v Škofji Loki letošnja praznična zelena osvetlitev prinaša mednarodno sporočilo solidarnosti, hkrati pa je to potrditev in nadaljevanje dobrega kulturnega sodelovanja med občino in irskim veleposlaništvom ter irskim veleposlanikom Mylesom Geiranom.

V torek, 15. marca 2022, je Škofjo Loko v sklopu delovnega obiska v Sloveniji obiskala irska državna ministrica za posebno izobraževanje in vključevanje Josepha Madigan.

Foto: Denys Shay

 

V spremstvu gostitelja, župana Tineta Radinje, in pooblaščenca za mednarodno sodelovanje mag. Mihe Ješeta si je ogledala dobro organizirano in razvejano mrežo inštitucij s področja posebnega izobraževanja in socialne vključenosti: OŠ Jela Janežiča, novi Vrtec Kamnitnik in večgeneracijski center v nekdanji vojašnici.

Zvečer so se skupaj sprehodili še po zeleno osvetljenem Kamnitem mostu. Letošnje sporočilo zelenih pomladnih luči je upanje za mir in konec v Ukrajini, je še sporočil Jernej Tavčar iz županovega kabineta.

Vir in foto: Občina Škofja Loka

Povzel: Janez Porenta

5 1 vote
Article Rating