Vam je prispevek všeč?

Komunala Škofja Loka obvešča vse uporabnike, priključene na Javni loški vodovod, da so eno od okvar uspešno sanirali, tako da je dostop do pitne vode omogočen kar največ občankam in občanom.

Kraji, kjer bo do predvidoma danes, sobote, 5. avgusta 2023, dopoldne še prekinjena vodooskrba, pa so: Zminec, Log, Na Logu, Brode, Visoko in Bodovlje.

Pitno vodo iz Javnega loškega vodovoda in Javnega vodovoda Rovte-Lenart-Luša je do preklica še vedno treba prekuhavati. Zahvaljujejo se za razumevanje.

Hkrati obveščajo, da zaradi izrednih vremenskih razmer v petek, 4. avgusta 2023, odpadkov niso pobirali. Nadomeščanje izpadlega pobiranja bodo izvedli v prihodnjem tednu.

Pri uporabnikih, vključenih v redni odvoz bioloških odpadkov v občini Škofja Loka, bodo izpadlo pobiranje bioloških odpadkov izvajali v ponedeljek, 7. avgusta 2023, od 6. ure dalje in ves dan.

Izpadlo pobiranje odpadne embalaže v naseljih Vešter, Trnje, Binkelj in Godešič bodo nadomeščali v torek, 8. avgusta 2023, od 6. ure dalje; pri uporabnikih, ki imajo tedenski odvoz, pa bodo pobiranje izvedli z redno linijo v petek, 11. avgusta 2023. Zaradi izpada petkove linije bodo pobirali do dvakrat večji volumen odpadne embalaže.

Zaradi izrednih razmer prosijo vse uporabnike, naj do odvoza zabojnike pospravijo na varno. V soboto, 5. avgusta 2023, bosta Zbirna centra Draga in Studeno še vedno zaprta. Uporabnike prosijo in se jim zahvaljujejo za razumevanje.

Obenem vse zaradi poplav prizadete uporabnike, pri katerih je nastala večja količina odpadkov, prosijo, naj odpadkov do prenehanja dežja še ne pripravljajo na dvorišča, saj s tem ogrožajo tudi ostale prebivalce in njihovo premoženje.

Pobiranje odpadkov bodo izvajali tudi po terenu. Pri pripravi odpadkov prosijo uporabnike, naj ločijo les od ostalih odpadkov.

Podatke o lokaciji in količini odpadkov, nastalih zaradi poplav, lahko od ponedeljka dalje sporočite na vse kontakte Komunale Škofja Loka.

Vir: Komunala Škofja Loka

Foto: bralec Bogomir

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating