Vam je prispevek všeč?

Objavljam seznam nekaterih kresovanj, ki bodo danes, v nedeljo, 30. aprila 2023, zvečer v Škofji Loki in njeni okolici. Če veste še za kakšnega, mi to lahko sporočite na e-naslov info@loske-novice.si. Prijetno kresovanje želim!

Tako so iz Krajevne skupnosti Godešič sporočili, da bo na predvečer praznika dela, v nedeljo, 30. aprila 2023, ob 20. uri Godeško kresovanje. Kres bodo zakurili pri športnem bifeju Vešn’k pri asfaltnem igrišču. Za jedačo in pijačo bo poskrbljeno.

Prostovoljno gasilsko društvo Bitnje vabi na že skoraj tradicionalno Veliko kresovanje s skupino Mambo Kings, ki bo v nedeljo, 30. aprila 2023, ob 19. uri pod šotorom na travniku v Srednjih Bitnjah. Poskrbljeno bo tudi za animacijo za otroke. Vstop bo prost.

Prostovoljno gasilsko društvo Poljane pripravlja Kresovanje na Visokem, ki bo v nedeljo, 30. aprila 2023, ob 19. uri pri Dvorcu Visoko na Visokem pri Poljanah. Obljubljajo največji kres daleč naokoli, za prijetno vzdušje ob kresu pa bo poskrbel Ansambel dveh dolin.

Turistično društvo Goričane-Vaše pa bo letos ponovno organiziralo tradicionalno največje Prvomajsko kresovanje v občini Medvode, in sicer na standardnem prizorišču v Goričanah. Prižig kresa bo ob 20.30. Za noro zabavo do zgodnjih jutranjih ur bodo poskrbeli Veseli svatje in DJ Zorman, tudi za hrano in pijačo bo poskrbljeno. Vstop bo prost.

Turistično društvo Stari vrh pa vabi na Pomladni pohod pod Starim vrhom. Udeleženci se zberejo v nedeljo, 30. aprila 2023, ob 16. uri pri brunarici Kopa na Grebljici. Vabljeni tudi otroci, saj bo pohod primeren prav za vse. Ob zaključku, okoli 20. ure, bo pri gostišču Stari vrh tudi predstavitev pravljice o Velikanu Vrharju, obenem bodo tudi prižgali kres.

Vir: FB dogodkov

Foto: FB dogodka

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating