Vam je prispevek všeč?

Danes, v soboto, 3. junija 2023, je staro mestno jedro Škofje Loka spet obarvala pisana druščina srednjeveških meščanov, rokodelcev in umetnikov, ki skušajo obiskovalcem pričarati starodaven sejemski utrip na »Historialu Škofja Loka 2023«.

Je pa 3. junij tudi svetovni dan kolesarjenja, zato obiskovalce vabijo, naj na dan, ko zgodovino prepletajo s sedanjostjo, pustijo avtomobile doma in na letošnji Historial pridejo s kolesom ter tako naredijo nekaj za boljši jutri (in tudi za svoje zdravje).

Na parkirišču Štemarje, nasproti glavne avtobusne postaje Škofja Loka, bodo na stojnici pri izposojevalnici koles med 10. in 14. uro obiskovalkam in obiskovalcem predstavljali sistem izposoje koles eKOLOka, jih ozaveščali o uporabi aplikacije Mobiln.si, prek katere si lahko kolo hitreje in lažje izposodijo, o povezanosti sistemov izposoje koles znotraj Gorenjska.bike in o Gorenjskem in Loškem kolesarskem omrežju.

Vsi, ki bodo prišli s kolesom, bodo lahko izpolnili kupon in sodelovali v nagradni igri za praktične kolesarske nagrade, žreb bo ob 14. uri. Za kolesarje bodo organizirali tudi pregled in brezplačen osnovni servis koles.

Že dopoldne pa so se z vlakom iz Ljubljane v Škofjo Loko pripeljali predstavniki veleposlaništev v Sloveniji, ki z neformalnim, družinskim kolesarjenjem obeležujejo svetovni dan kolesarjenja in zbirajo denar za nakup šolskega avtobusa za Ukrajino.

Pri stojnici za promocijo kolesarjenja na parkirišču Štemarje, kamor so prikolesarili z železniške postaje, jih je pozdravil škofjeloški župan Tine Radinja, nato so se odpravili v staro mestno jedro na ogled Škofje Loke, še preden so odkolesarili naprej.

Kolesarsko dogajanje sta z roko v roki pripravili Razvojna agencija Sora in Občina Škofja Loka v sklopu projekta »Spodbujanje kolesarjenja – regionalna kolesarska povezava Škofja Loka Virmaše« in projekta »Trata 2.1«. Vljudno vabljeni, vstop je prost.

Vir in foto: Razvojna agencija Sora

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating