Vam je prispevek všeč?

Kino Sora Škofja Loka med počitnicami otrokom in mladim ponuja pester izbor filmskih projekcij.

Tako bo danes, v četrtek, 2. novembra, in v soboto, 4. novembra 2023, obakrat ob 18. uri, na ogled slovenska najstniška romantična drama »Šepet metulja« režiserja Alena Pavšarja, ki mu je pri zgodbi in scenariju pomagala Mateja Zorko Pavšar. V novem slovenskem celovečernem filmu o drugačnosti, sanjah, premagovanju ovir in vztrajanju igrajo: Ali Ogrizek, Ana Praznik, Brane Završan, Mitja Ritlop, Lara Kolar, Elyes Samba, Jože Doberšek, Tarek Rashid, Urška Majcen, Tina Gorenjak in Ranko Babić.

Najstnik Jan je navdušen nad mehatroniko. Je avtist, a izjemno nadarjen za programiranje in zamišljanje tehnoloških rešitev. Na novi srednji šoli se pridruži razredu, ki tekmuje za podelitev štipendije v mednarodnem podjetju. Razviti morajo novo programsko opremo za sodobni prezračevalni sistem s pogonom na umetno inteligenco. V skupini je tudi Tara, edino dekle, ki si prav tako želi zmage. Razred vodi neizprosni učitelj Frenk, ki ne odobrava posebnih potreb učencev in hodi po robu z drugačnimi metodami praktičnega pouka. Jan kljub vsem oviram učitelja in sošolcev dokaže, da zmore. S pomočjo ambiciozne svetovalne delavke Zarje počasi napreduje v šoli, pod okrilje pa ga vzame tudi ambiciozni direktor podjetja.

 

V petek, 3. novembra 2023, ob 18. uri bo na ogled švicarsko-francoski dokumentarni film »Ris« režiserja in scenarista Laurenta Geslina. »Gozd je njegovo kraljestvo. Življenje ene najbolj skrivnostnih evropskih živali spoznavamo skozi zgodbo o odraščanju družine mladih risov v osrčju gorskega masiva Jure.« Priporočena starost gledalcev je na 8 let.

V osrčju gorskega masiva Jure ob koncu zime zazveni čuden klic. Silhueta evrazijskega risa skoraj neopazno spolzi mimo bukev in jelk, ko kliče svojo spremljevalko. S spremljanjem življenja risjega para in njunih igrivih mačjih mladičev odkrivamo povsem ov svet, ki nam je blizu, a tako malo poznan. Skozi njihove oči opazujemo tudi svet gamsov, lisic, sokolov, hermelinov, srn, jelenov in drugih gozdnih živali. Dinamičen dokumentarni film razkriva ključno vlogo, ki jo ima ta diskretni plenilec v naravi, in ravnovesje, ki ga vzpostavi v občutljivem okolju. Hkrati pa zgodba vzbuja upanje, da je nekatere napake preteklosti vendarle mogoče in vredno popraviti.

 

V nedeljo, 5. novembra 2023, pa bo ob 17. uri na platnu Kina Sora ameriška sinhronizirana animirana pustolovščina »Troli 3« scenaristov Jonathana Aibela, Glenna Bergerja in Elizabeth Tippet in režiserjev Walta Dohrna in Tima Heitza.

Po dveh filmih o pravem prijateljstvu in neizprosnem spogledovanju sta Popi in Veja zdaj uradno končno par. Ko se zbližata, pa Popi odkrije, da ima Veja skrivno preteklost. Nekoč je bil namreč del njene najljubše fantovske skupine, BroZone, s svojimi štirimi brati – Floydom, Johnom Doryjem, Spruceom in Clayom. Skupina BroZone je razpadla, ko je bil Veja še dojenček, prav tako pa je razpadla tudi družina in Veja od takrat ni videl svojih bratov. Toda ko brata Floyda zaradi njegovega glasbenega talenta ugrabita dva zlobna pop zvezdnika, Velvet in Veneer, se Veja in Popi podata na težavno in čustveno potovanje, da ponovno združita preostale brate in rešita Floyda pred nejasno usodo.

 

Vir, foto in video: Kino Sora

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating