Vam je prispevek všeč?

Nujno: Rdeči križ Slovenije – Območno združenje Škofja Loka obvešča občan(k)e, da je odprl račun, kamor lahko posamezniki ali podjetja nakažejo sredstva za pomoč prizadetim na Škofjeloškem.

Podatku o računu: TRR SI56 0700 0000 0187 397, sklic: SI00-784010-249, namen: Poplave 2023, koda namena: CHAR, prejemnik: Rdeči križ Škofja Loka, Kidričeva cesta 1, 4220 Škofja Loka.

»Celotno naše območje je bilo res prizadeto. Ogromno nas je, ki pomagamo čistiti, prav bo prišla tudi finančna pomoč vsem prizadetih v poplavah. Hvala!« so hvaležni na RKS – OZ Škofja Loka.

Dolina Hrastnice. FOTO: bralec Petar

 

Oglasili pa so se tudi pri Loški (otroški) izmenjevalnici z zapisom, ki ga v nadaljevanju objavljam v celoti:

»Ločanke, Ločani in vsi ostali! V času obsežnih poplav, ki so prizadele naše mestece, je veliko število ljudi v stiski. Nekateri so ostali brez domov; sami v poplavljenih in uničenih domovih; brez oblačil, pohištva in druge opreme.

Objavljamo poziv za pomoč: LOKA MA MOČ, gremo na pomoč! Če potrebujete ali ponujate kaj od naštetega, se javite TUKAJ, po želji lahko pripišete kontakt. S prošnjo se lahko javite tudi nam in jo bomo objavili mi.

  • Nove ali rabljene stvari, ki jih ne potrebujete ali jih kdo potrebuje bolj kot vi (oblačila, obutev, posteljnina, pohištvo, oprema),
  • hrana in pijača,
  • čas in pridne roke za pomoč pri čiščenju,
  • oprema za pomoč pri čiščenju (apeliramo na obrtnike, ki imajo na voljo večje sušilce in sesalce),
  • znanje in čas za pomoč pri obnovi (pleskanje, polaganje tlakov …),
  • odvoz odpadkov po čiščenju.

Dajmo si pomagat! Prostovoljke Loške (otroške) izmenjevalnice bomo v kratkem organizirale tudi interventno izmenjevalnico za pomoč po poplavah.«

Vir: FB RKS OZ Škofja Loka in FB Loška otroška izmenjevalnica

Foto (dolina Hrastnice): bralec Petar

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating