Vam je prispevek všeč?

Ali veste, da so e-odpadki najhitreje rastoči odpadki na svetu? In da se med zbranimi e-odpadki nahajajo tudi še delujoči aparati, ki bi bili sicer še uporabni? V ta namen bodo kotiček ponovne uporabe, kamor lahko občanke in občani oddajo svoje še delujoče aparate, postavili tudi v upravno stavbo Komunale Škofja Loka.

Predaja kotička za oddajo aparatov v ponovno uporabo bo danes, v sredo, 11. maja 2022, ob 12. uri na upravi Komunale Škofja Loka na Kidričevi cesti 43a v Škofji Loki.

Podjetje ZEOS, d. o. o., vse zbrane aparate v kotičku pregleda v procesu ponovne uporabe in jih preda nazaj novim lastnikom.

Na dogodku bodo s podpisom listin uradno predali kotiček za ponovno uporabo in napovedali ozaveščevalno-zbiralne dejavnosti. Dogodek bo v sklopu projekta LIFE Spodbujamo e-krožno LIFE18 GIE/SI/000008.

Organizatorja dogodka, ZEOS, d. o. o., in Komunala Škofja Loka, d. o. o., vse uporabnike iz občine Škofja Loka, ki imajo doma še delujoče aparate in jih ne uporabljajo več, vabijo, da jih s seboj prinesejo na otvoritev kotička in jih tako vrnejo v življenje.

Partnerja projekta sta Zbornica komunalnega gospodarstva pri GZS in TSD, d. o. o., sofinancerja projekta pa Evropska komisija in Ministrstvo za okolje in prostor.

Vir in foto: Komunala Škofja Loka

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating