Vam je prispevek všeč?

Kot so sporočili iz Civilne zaščite Škofja Loka, je danes, v soboto, 5. avgusta 2023, že od jutra na terenu 135 gasilk in gasilcev, pristojni vzdrževalci občinskih cest z vso mehanizacijo in Komunala Škofja Loka.

Stanje na terenu prav tako pregleduje vodstvo Civilne zaščite Škofja Loka in Gasilskega poveljstva, ki se mu je danes pridružil tudi minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar.

Trenutno stanje na terenu ni dobro, škode je ogromno. Ekipe bodo najprej poskrbele za vzpostavljanje prevoznosti cest, nadaljevale črpanje vode iz zalitih objektov in odstranjevanje naplavin.

Občan(k)e prosijo, naj se ne odpravljajo od doma, če to ni nujno potrebno. Po vsej občini je tudi ogromno plazov, mnogi ogrožajo hiše, med drugim je bilo treba na Sv. Barbari in na Ožboltu izseliti nekaj ljudi.

Danes sta se na teren podali tudi dve ekipi Gorske reševalne službe (GRS) Škofja Loka – ena ekipa čez Sv. Petra hrib na Ožbolt, druga pa v dolino Hrastnice.

Po današnjem poročilu z 9. ure dopoldne je most v Zmincu poškodovan in začasno prevozen, most v Brodeh pa je neprevozen – obvoz za interventna vozila je po stari cesti skozi vas Brode.

Tudi Hrastnica je neprevozna, obnovljeni most pri Strušniku je odneslo. V dolino Hrastnice se poskuša vzpostaviti povezavo iz obeh strani.

V Bodoveljski grapi je na cestah od 800 do 1000 m3 materiala, odneslo je vse mostove. Tudi Sopotnica je bila dopoldne še zaprta, tudi tam je odneslo vse mostove. Obenem je poškodovan most v Logu, ki je posledično omejeno prevozen.

Regionalna cesta v Selško dolino je prevozna. Sredniška grapa je, po dopoldanskih podatkih, neprevozna, Križna Gora je zaprta. Tudi Luša dopoldne še ni bila prevozna, v Bukovščico, Knape in nadaljnje kraje prav tako še ni bilo vzpostavljene prometne povezave.

Za Ločanke in Ločane, ki potrebujejo pomoč, je še vedno na voljo intervencijska številka 040-390-112. Srečno!

Vir in foto: Občina Škofja Loka

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating