Vam je prispevek všeč?

Kot so na družbenem omrežju danes zjutraj zapisali v Gasilski enoti Stara Loka, na območju občine Škofja Loka hudourniki in reke že poplavljajo ceste in hiše. Prožijo se številni plazovi. Vse razpoložljive enote so že na terenu.

Dopisali so, da je danes zjutraj poplavilo središče Stare Loke, zaprta je cesta skozi Staro Loko. Ravno tako je poplavljena cesta Železniki – Škofja Loka pri Športni dvorani Poden.

»Vse gasilske enote občine Škofja Loka smo že od 3. ure zjutraj na terenu in rešujemo, kar se rešiti še da. Dogodkov je nešteto. Do vsakega bomo prišli, ko bo to mogoče. V prvi vrsti rešujemo življenja. Če 112 ne dokličete, pokličite na našo številko 04/512-02-76 (velja za Občino Škofja Loka). Dokler voda narašča, vam žal ne moremo pomagati. Ko bo začela upadati, se začnejo sanacijska dela in priprava za naslednje neurje, ki bo prišlo že danes popoldne, trajalo bo vso noč in zna biti še hujše. Če ste že javili, da potrebujete pomoč, je vaše stanje zabeleženo in bo ena od enot na kraju takoj, ko bo mogoče. Center Kranj 112 je trenutno preobremenjen zaradi klicev iz vse Gorenjske, zato kličite le v nujnih primerih. Delujemo po najboljših močeh, še več pa je na vas, da delujete preventivno in naredite vse, da preprečite ponoven vdor vode. Protipoplavne vreče so na voljo v vojašnici v prostoru Civilne zaščite (zraven tržnice), vendar hitro kopnijo,« so sporočili z Gasilske enote Stara Loka.

Policija pa poroča o popolni zapori ceste Gorenja vas – Škofja Loka (obvoznica, predor Sten v obe smeri in stara cesta), ceste Studeno – Železniki in ceste Trebija – Žiri ter o oviranem prometu na cesti Srednja vas – Poljane.

Na Logu je plaz zasul cesto, ki je neprevozna, poplavljena je tudi cesta skozi Gorajte. Vode pa naraščajo in poplavljajo tudi v drugih delih občine (Puštal, Brode, Virlog, Suha, Bodovlje …). Popolna zapora ceste je pri Dragi in v Hrastnici – Sv. Barbari.

Z Občine Škofja Loka opozarjajo: »Stanje je kritično. Vsekakor najprej zaščitimo sebe. V primeru ogroženosti je potrebna evakuacija, nikakor pa ne zapuščajmo varnih mest. Vredne predmete dvignemo na višje lege, če je to mogoče. Vse razpoložljive službe so na terenu.«

Novico bom čez dan osveževal v upanju, da se začne stanje umirjati.

Vir: različni viri

Foto: FB Gasilska enota Stara Loka

Zbral in povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating