Vam je prispevek všeč?

Zunajparlamentarna stranka Konkretno, ki je decembra 2021 nastala z združitvijo Stranke modernega centra (SMC) in Gospodarsko aktivne stranke (GAS), ima novo vodstvo.

Potem ko sta s svojih položajev izpregla edini dosedanji predsednik, nekdanji gospodarski minister Zdravko Počivalšek, in podpredsednik, nekdanji prvi mož Državnega sveta Alojz Kovšca, so na izrednem kongresu izbrali novo vodstvo stranke.

Novi predsednik je postal 55-letni Škofjeločan Janez Demšar, ki je doslej v stranki deloval na področju podpore delovanju stranke.

Kot sem ga TUKAJ predstavil pred državnozborskimi volitvami leta 2018, ko se ni prebil v parlament kot kandidat SMC v obeh škofjeloških volilnih okrajih, Demšar prihaja iz vasi Rudno, že več let pa živi v Škofji Loki.

Čeprav je po osnovni izobrazbi strojnik, je poklicno pot že med študijem začel in nadaljeval kot predavatelj na področju računalniškega opismenjevanja.

Po 11 letih kariere v bančništvu na področju elektronskega bančništva se je odločil za samostojno pot. Kot samostojni podjetnik od leta 2012 deluje na področju direktne prodaje, računalniškega opismenjevanja starejših ter podpore in svetovanja na področju informacijskih tehnologij.

V politiko je vstopil leta 2014 in bil predsednik lokalnega odbora SMC Škofja Loka, bil je tudi podpredsednik sveta Krajevne skupnosti Trata.

V prostem času, kot sem zapisal pred petimi leti, Janez Demšar rad kolesari in smuča, zelo pa je ponosen, da je pretekel veliki Ljubljanski maraton.

Demšarju želim uspešen mandat na čelu stranke Konkretno!

Besedilo: Janez Porenta

Foto: Twitter

0 0 votes
Article Rating