Vam je prispevek všeč?

V nočeh ob »Dnevu krvnih bolezni 2023« bo škofjeloški Kamniti (Kapucinski) most osvetljen z rdečo, ob tej priložnosti pa bodo izvedli tudi fotografski natečaj ex-tempore »Osvetlimo rdeče, skupaj premagajmo krvne bolezni«.

Humanitarno Društvo bolnikov s krvnimi boleznimi Slovenije svojim članom, bolnikom in njihovim svojcem že 28 let nudi različno podporo, v sodelovanju z medicinskim osebjem pa tudi dodatno strokovno pomoč in krepi odnos med bolnikom in zdravnikom, zelo pomemben za uspešno zdravljenje. S številnimi aktivnostmi ob Dnevu krvnih bolezni 16. septembra 2023 želijo še bolj osvetliti področje krvnih bolezni in njihovo zdravljenje ter še povečati podporo bolnikom.

V Sloveniji 16. septembra pod okriljem Društva bolnikov s krvnimi boleznimi Slovenije tudi letos obeležujejo Dan krvnih bolezni. Ta dan je na Prešernovem trgu v Ljubljani postavljena izobraževalno-informativna stojnica, na kateri se obiskovalci lahko srečajo in pogovorijo z zdravniki s področja hematologije in transfuziologije, dopoldne pa so izvedli redni mesečni pohod (nordijska hoja) v Tivoli, »Sprehod v rdečem«.

V večernih urah pa bodo v rdečem zasijali tudi nekateri prepoznavni objekti po Sloveniji, med njimi ob 20. uri škofjeloški Kamniti (Kapucinski) most, enako kot številne druge eminentne zgradbe po svetu.

Društvo bolnikov s krvnimi boleznimi Slovenije pa razpisuje tudi javni fotografski natečaj ex-tempore »Osvetlimo rdeče, skupaj premagajmo krvne bolezni«. Razpisna tema so motivi rdeče osvetljenih objektov po Slovenijo po objavljenem seznamu, v Škofji Loki bo to prepoznavna mestna ikona – Kamniti most.

Fotografiranje poteka v soboto in nedeljo, 16. in 17. septembra 2023, rok za oddajo fotografij pa je najpozneje do ponedeljka, 25. septembra 2023 v priponki na e-naslov info@drustvo-bkb.si. Rezultati izbora bodo objavljeni v četrtek, 5. oktobra 2023, na spletni strani Društva bolnikov s krvnimi boleznimi Slovenije in na spletni strani Digitalne kamere. Vabljeni k sodelovanju!

Vir: Občina Škofja Loka

Foto: Občina Škofja Loka

Povzel: Janez Porenta

0 0 votes
Article Rating